Trucuri pentru cautarile Google

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 12:37
7367 citiri
Trucuri pentru cautarile Google
Foto: studentie.ro

Cautarea pe Google poate sa fie o experienta magica dupa ce afli cum sa eficientizezi parametrii. Cateva trucuri simple pot sa schimbe modul in care privim cel mai folosit motor de cautare.

Daca vreti sa aflati cat e ceasul, sa gasiti PDF-uri sau orice altceva, Google poate sa va faca viata mult mai usoara.

1. Diferite tipuri de fisiere

De cate ori ati cautat materiale in format .pdf, .ppt, sau .doc la prieteni? In fiecare zi avem nevoie de materiale pentru prezentari, studii de caz, sau doar informatii uzuale.

O cautare potrivita poate sa va scape de mult timp pierdut. Daca vreti sa aflati exact ce trebuie despre "Guvern Romania", de exemplu, va ajuta mult sa cautati astfel:

* PDF - Guvern Romania filetype:pdf

* PPT - Guvern Romania filetype:ppt

* DOC - Guvern Romania filetype:doc

2. Autenticitatea

Pe de alta parte, daca vreti sa restrangeti cautarea, pentru a gasi rezultatele dintr-un site anume, sa spunem ziare.com, atunci folositi:

* Guvern Romania filetype:pdf site:ziare.com

3. Definitii intr-o clipa

Desi nu cari un dictionar dupa tine, de multe ori ai nevoie sa gasesti repede explicatia unui cuvant. Google nu se descurca atat de bine cu limba romana, dar pentru alte limbi ofera explicatii concludente, din mai multe surse. Pentru a afla de exemplu semnificatia cuvantului "apple" (mar, n.red), introduceti cautarea:

* define:apple

Veti fi surprinsi cate informatii gasiti, de multe ori chiar mai multe decat aveati nevoie. Pentru a restrange aria de cautare puteti folosi:

* Abbreviations - define: SOS

* Jargons - define: Web 2.0

* SMS language - define: LOL

4. Aflati cat este ceasul pe Glob

Multi dintre noi lucreaza cu clienti din diferite parti ale lumii, cu care comunicarea se poate desfasura cu dificultate din cauza diferentelor de fus orar. O simpla cautare si sunteti mai aproape de programul celorlalti:

* time new york

5. Vremea

Nu-i asa ca ar fi frumos sa aflati cum o sa fie vremea in locul unde plecati maine? Sau unde va veti petrece vacanta? Google va ajuta si aici.

* bucharest weather

6. Calculator

Doar deschideti Google si scrieti expresia matematica pe care vreti sa o calculati. Va puteti rezolva atat expresii simple aritmetice, dar si probleme mai complicate de trigonometrie:

26 * 9000

sin(90) / cos (90)

7. Schimb valutar

Atat dolarul cat si euro fluctueaza dramatic in ultima perioada, si nu neaparat in favoarea monedei nationale. Google va transforma imediat o moneda in alta, mai repede decat v-ati deplasa la o casa de schimb valutar:

1 USD in LEU

1 EUR in LEU

Sunt mult mai multe variatii ale acestor trucuri care pot fi folosite, dar descoperindu-le personal, va veti colora experienta Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#trucuri cautare Google, #calculator online, #schimb valutar, #definitii cuvinte , #stiri Google