Vicepresedintele Google: Visul meu este sa va facem mai intelepti

Marti, 15 Mai 2012, ora 11:15
1680 citiri
Vicepresedintele Google: Visul meu este sa va facem mai intelepti
Foto: Reuters

Vicepresedintele Google, Amit Singhal, omul responsabil pentru rezultatele exacte pe care le ofera Google, viseaza ca motorul lui de cautare sa ajunga sa gandeasca intr-o zi asa cum o fac oamenii.

Singhal, supranumit "guru al tehnologiei" pentru ca de 12 ani supervizeaza cautarile, a vorbit intr-un interviu acordat Adevarul despre viitorul cautarilor online si despre filosofia companiei pe care o reprezinta.

"Acum 20 de ani era imposibil sa gasesti ceva pe Internet. Cea mai importanta schimbare a fost introducerea paradigmei 'date-informatie-cunostinte-intelepciune'. Datele raspandite pe Internet sunt transformate in informatii, utilizatorii le acumuleaza si le transforma in cunostinte. Am numit acest lucru 'knowledge graph' (graficul cunostintelor - n. red.).

De curand, putem sa raspundem la intrebari. Daca vreti sa stiti inaltimea varfului Everest, nu va trimitem spre alte site-uri, ci pur si simplu scriem 8.848 de metri pe Google. In momentul de fata, adaugam inteligenta motorului de cautare. Cand va ajunge sa inteleaga lumea cum o fac oamenii, putem sa spunem ca Google gandeste", a explicat Amit Singhal.

"La Google ne gandim la utilizatori, nu la publicitate. Exista un Mare Zid Chinezesc intre cautari si publicitate. Nimeni nu ne plateste sa le punem site-ul mai sus. Daca avem un produs bun, vom gasi noi o metoda sa-l monetizam (...) Noi am testat doar tehnologia care sa faca posibile cautarile relevante printre prieteni.

Trebuie sa facem diferenta dintre sisteme deschise, ca Internetul, si sistemele inchise, ca Facebook. Sistemele inchise functioneaza pe baza de 'intelegeri' intre parteneri. Frumusetea Internetului liber este ca putem inova, asa cum o fac multe alte companii. Nu ne bazam pe 'intelegeri'", a subliniat vicepresedintele Google.

Intrebat cum vede motorul de cautare al viitorului, Singhal a spus ca viseaza ca informatiile gasite pe Google sa-i faca pe oameni mai intelepti: "Visez ca informatiile noastre sa va faca mai intelepti. Urmatorul pas va fi capacitatea analitica a motorului de cautare. De exemplu, vreau ca Google sa-mi poata spune cand e ziua cea mai buna pentru a planta seminte in India".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Amit Singhal vicepresedinte Google, #Amit Singhal vis Google, #Amit Singhal Google intelepti , #stiri Google