Ziare.com

Viitorul internet, imaginat de Google

Duminica, 28 Septembrie 2008, ora 17:37

   

Viitorul internet, imaginat de Google
Google a realizat o serie de prognoze cu privire la modul in care internetul va evolua, pornind de la modul in care este configurat in momentul de fata. Aceste opinii, apartinand unor specialisti din mediul online, sunt postate pe blogul official al Google.

Inca de la inceputurile sale internetul s-a bazat pe conectarea calculatoarelor si oamenilor. World Wide Web a deschis posibilitati enorme prin posibilitatea publicarii online a diverselor tipuri de continut, dupa cum motoarele de cautare precum Google faciliteaza accesul oamenilor la acest continut.

Desigur, internetul continua sa se dezvolte: noi aparate si noi modalitati de conectare largesc permanent sfera internetului.

In urmatoarea decada aproximativ 70% din populatia globului va dispune de aparate fixe sau mobile care vor accesa internetul la viteze din ce in ce mai mari, ajungand pana la gigabiti pe secunda.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Cel mai probabil aparatele mobile vor deveni o parte componenta a interentului, sub diverse forme, aplicatii si senzori.

Multe dintre acestea vor sti unde se afla, atat geografic cat si logic. Cand vom intra intr-o camera de hotel aparatul mobil pe care il vom purta va cunoaste automat locatia exacta, inclusive numarul camerei.

Atunci cand vom deschide laptopul, acesta va fi adus la zi cu privire la aceste informatii, fie prin intermediul dispozitivului mobil, fie prin intermediul senzorilor camerei. Va fi un lucru firesc, pentru aparatele electronice, ca atunci cand sunt pornite sa descopere celelalte aparate din camera, astfel ca telefonul mobil va constata ca are la dispozitie un ecran de mare rezolutie.

De asemenea, telefonul mobil va putea memora, la cerere, locurile in care am fost, pozitia servietei sau a cheilor de la masina. Le va indica daca va fi intrebat.

Internetul va transforma si mediul video. Mediul video va deveni unul foarte interactiv in care programele predefinite de astazi vor fi transformate in sisteme in care alegerea continutului va apartine complet publicului. Hyperlink-urile vor asocia, de exemplu, scena cursei din Star Wars I cu scena cursei din Ben Hur.

Videoconferintele vor fi augmentate de catre robotii cu abilitatea de a se misca liber in incaperi si, eventual, de a interactiona liber cu mediul inconjurator.

Chiar si recipientele cu sapun vor fi conectate la internet, in masura in care servicii web-based vor configura astfel de recipiente. Datele stiintifice vor fi automat publicate pe internet si, totodata automat integrate in bazele de date publice pentru verificarea rezultatelor experimentale.

Acestea sunt doar cateva exemple despre felul in care internetul va continua sa ne incojoare si sa ne serveasca. Flexibilitatea pe care o vedem in internet este o consecinta a unei observatii simple: internetul este un artefact software.

Citeste mai multe despre Internet Google prognoze
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bai ***!

proasta exprimare mai ai, si proasta pregatire tehnica!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor