5 Capcane in Promovarea Google AdWords

Advertorial
Luni, 12 Martie 2018, ora 17:27
30694 citiri
5 Capcane in Promovarea Google AdWords

Noi il iubim pe Google. Serios. Cum ar arata viata noastra personala sau profesionala fara Google? Pentru ca suntem o agentie de marketing online, ai spune ca am recomanda doar promovarea Google.

Inainte sa o luam razna cu promovarea pe Google hai sa ne amintim ce este in fapt promovarea Google AdWords.

Practic AdWords este serviciul de promovare platita al lui Google.

Ai vazut cu siguranta acele anunturi care apar in partea de sus si de jos a ecranului cand faci o cautare pe Google. Ei, astazi iti vom da 5 motive pentru are sa nu folosesti promovarea Google AdWords.

In teorie promovarea pe Google cu anunturi AdWords suna ca o super oportunitate. In realitate, noi (Leon Paul Media) ca agentie Google AdWords trebuie sa iti atragem atentia asupra catorva detalii importante. Trecand peste usurinta cu care poti lansa o campanile de promovare cu AdWords, mai jos enumeram 5 motive pentru care ai putea sa nu apelezi la promovarea Google AdWords.

Nota: Sunt un mare fan al promovarii Adwords. Administrez zeci de campanii cu bugete de peste 100.000 EUR pe an. DAR trebuie sa o spunem cu mana pe inima, Promovarea Google AdWords nu este pentru toate firmele din Romania.

Iata cele 5 motive pentru care ai putea sa nu vrei promovare cu AdWords:

1. Platesti pentru click, pentru vizita pe site

Binenteles ca a face plata per vizita este partea frumoasa la AdWords. Asta nu era o problema pana sa creasca concurenta asa de mult si odata cu ea si costul unui click.

Problema actuala este ca un startup nu are bugetul unei companii mature. Sunt nise din piata in care ajungi sa platesti si 20 de lei pentru un click.

Atentie, faptul ca atragi un trafic platit la Google nu iti garanteaza vanzarea serviciilor sau a produselor de pe site.

In concluzie trebuie sa platesti catre Google indifferent ca o vanzare se realizeaza sau nu. Asta poate fi o problema serioasa daca nu ai o agentie care sa iti administreze correct campaniile de promovare. Noi putem spune ca 90% din campaniile care nu sunt administrate de un specialist arunca banii pe apa sambetei.

Iti ramane de explorat si variant de promovare prin Bing, care in Romania este aproape de 0. Nici varianta de promovare prin afiliere nu este extraordinara din punct de vedere rentabilitate. Poate daca ai un produs cu pret foarte bun sa incerci comparatoarele de pret. Desi, comparatoarele vor pune mereu doar presiune pe pret si nu ai cum sa castigi pe termen lung dintr-o strategie axata doar pe un pret mai mic.

2. Uneori este greu sa concurezi cu marile companii

Datorita costului mare in anumite cazuri, AdWords pentru micile firme din Romania poate fi total neprofitabil. Pe LeonPaul Media poti primii o evaluare gratuita a campaniilor de promovare pe Google. Iti vom spune daca sunt sanse sa devina mai performante.

La inceputuri, Google AdWords era un instrument eficient de promovare pentru firmele mici si startup-uri. Dar pe masura ce competitia pe spatiul publicitar a crescut si costul de promovare a crescut, dar fara a creste si rentabilitatea.

Mai nou, daca nu te afisezi in primele 3 anunturi pe cuvinte cheie importante, iti pierzi timpul. Sunt nise in care un buget prea mic te forteaza sa te afisezi doar pe 3 expresii cheie.

3. Ai un numar limitat de caractere

Ai 25 de caractere in titlul anuntului, 25 de caractere in subtitlu si 90 de caractere in descrierea anuntului. Modul in care scrii anunturile iti vor determina o parte importanta a scorului de calitate in contul de promovare iar asta conteaza in costul platit pentru un clic.

Un scor de calitate de 9 din 10 iti va oferi un cost mai mic per clic decat un scor de calitate de 5 din 10. Aici conteaza foarte mult administrarea de catre un specialist a campaniilor tale.

Deci trebuie sa folosesti foarte inteligent modul in care expui beneficiile produselor tale in anunturile Google.

4. Greselile de administrare a reclamelor Google te pot costa enorm

Am avut clienti care au ajuns la agentia noastra dupa ce au facut de capul lor o campanie de promovare si au cheltuit in 2 saptamani 1.000 de euro fara niciun client.

Evident ca nu aveau cunostintele de specialitate iar greselile de detaliu i-a costat mult pentru un startup din Romania.

Dupa reconfigurarea campaniilor de promovare de specialistul nostru, clientul a obtinut constant noi clienti la fiecare 12 EURO platiti catre Google. Deci un client la 12 EURO, ceea ce este profitabil pentru client.

Spectrul de potentiale greseli in setarea si administrarea campaniilor de promovare Google AdWords este mare. Poti uita sa opresti reclama. Poti lasa plata cu cardul in sistem automat cum este initial setat contul. Poti seta gresit cuvinte cheie care teoretic ar trebui sa aduca clienti dar, aduc doar vizitatori ce sunt in stadiul de informare si nu vor cumpara. Probabil ca nu poti face la inceput singur o corelatie pertinenta intre cuvantul cheie si intentia vizitatorilor.

Probabil ca urmarirea si analiza traficului este o zona prea avansata in momentul in care pornesti singur campaniile Google.

Deci, apeleaza la o firma specializata in promovare, te va costa mai putin decat sa inveti din greseli.

5. Google AdWords poate sa nu fie potrivit afacerii tale

Doar pentru ca tu folosesti zilnic cautarea pe Google, nu inseamna ca cei ce cauta pe Google pentru produsul sau serviciul tau vor si cumpara online.

Pentru anumite piete, AdWords nu se potriveste. Imi aduc aminte de un client care facea deratizare, dezinsectie. Concura pe Google AdWords cu mari companii precum DDD din Bucuresti. Bugetul abia ii ajungea sa aduca 100 de vizitatori pe site. Vorbim de vizite foarte calificate, pe campanii optimizate de noi. DAR cu bugetul cheltuit sa aduca 100 de vizitatori de calitate obtinea doar 3 clienti iar pretul obtinut pe serviciu abia ca ii acoperea bugetul de promovare. Avea 0 (zero) profit si foarte slabe sanse sa isi dezvolte afacerea online.

De asemenea am mai avut si client care se ocupa de filmare si fotografiere evenimente, la fel si in acest caz, concurenta foarte mare pe cuvintele cheie promovate in AdWords, iar profitul intangibil.

Concluzie finala:

Inainte de a investii singur in promovarea Google AdWords cere o cercetare de audienta de la LeonPaul Media. Este foarte posibil sa iti salvam multi bani si timp.

Daca ai deja o campanie de promovare Google AdWords si vrei mai mult profit, contacteaza-ne, iti oferim servicii complete de promovare AdWords, SEO, Facebook, Youtube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#promovaree Google AdWords , #utilizatori