Ziare.com

Google Play - un japonez i-a suflat domeniul web

Duminica, 11 Martie 2012, ora 14:04

   

Google Play - un japonez i-a suflat domeniul web
Google a inaintat autoritatilor o plangere oficiala, semnaland faptul ca domeniul web GooglePlay.com este utilizat in prezent de un proprietar japonez pentru publicarea de anunturi publicitare.

Google nu vede cu ochi buni utilizarea propriului nume intr-o activitate online care nu are legatura cu propriile servicii, mai cu seama in conditiile in care proiectul Google Play e pe cale sa devina centrul de gravitatie in distributia de continuturi a grupului din Mountain View, relateaza Webnews.

La numai cateva zile de la prezentarea serviciului prin intermediul caruia Google intentioneaza sa distribuie ebook, muzica, filme si aplicatii, detinerea domeniului web corelat denumirii proiectului de catre proprietarul japonez Kristoffer Kullengreen incurca mult planurile Unchiului G.

Potrivit sursei citate, in faza actuala, proiectul pare sa fie destinat unui subdomeniu detinut de Google (play.google.com), dar prezenta termenului "Google" in numele domeniului inregistrat de Kullengreen, ar putea reprezenta un avantaj pentru reprezentantii legali ai grupului din Mountain View, in actiunea lor de revendicare a acestuia.

Ramane de vazut care va fi decizia adoptata de National Arbitration Forum, unde vor fi evaluate argumentele corelate cazului arhivat sub numarul 1432449, pentru stabilirea legitimitatii utilizarii domeniului web disputat, concluzioneaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6994 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor