Scandalul de spionaj Gigantii IT il preseaza pe Obama: Guvernul trebuie sa fie mai transparent!

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 12:36
1699 citiri
Scandalul de spionaj Gigantii IT il preseaza pe Obama: Guvernul trebuie sa fie mai transparent!
Foto: USA Today

Sefii gigantilor americani din IT l-au presat pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, sa ia niste decizii mai agresive in ceea ce priveste supravegherea online de catre Agentia Nationala de Securitate (NSA).

Reprezentanti la nivel inalt de la Apple, Yahoo, Facebook si Google s-au intalnit la Casa Alba cu seful SUA, arata USA Today.

Eric Schmidt, presedintele executiv al Google, a deschis intrevederea si a enumerat care sunt ingrjorarile industriei IT. Obama a fost solidar cu ideea ca Guvernul sa fie mai transparent in ceea ce priveste supravegherea si colectarea datelor de pe site-uri, potrivit unei surse care a participat la sedinta.

Mai mult, Marissa Mayer, care conduce Yahoo, a adus in discutie impactul negativ pe care le-ar putea avea cazurile unor tari, precum Brazilia, care urgenteaza promulgarea unor legi prin care informatiile despre utilizatori sa ramana in tara in care ei louiesc.

Daca acest fenomen devine global, atunci companiile IT ar trebui sa isi creeze centre de colectare a datelor in fiecare stat, ceea ce inseamna costuri uriase pentru companii, a aratat sefa Yahoo.

Intr-un comunicat de prea, Casa Alba a anuntat doar ca "Obama a ascultat ingrijorarile si recomandarile grupului si a spus ca va tine cont de parerea lui", potrivit aceleiasi surse.

Saptamana trecuta, opt giganti in domeniul Internetului au publicat o scrisoare deschisa adresata lui Obama, in care reclamau stabilirea unui cadru pentru practicile de supraveghere pe Internet de catre NSA, care au afectat grav increderea utilizatorilor.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#giganti IT Obama spionaj, #giganti IT intalnire Obama, #giganti IT Obama, #spionaj Internet, #spionaj NSA, #Google spionaj , #Yahoo
Comentarii
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2