Succes de poveste: Cum sa devii milionar din clipuri postate pe YouTube

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 23:08
9929 citiri
Succes de poveste: Cum sa devii milionar din clipuri postate pe YouTube
Foto: BBC

Dintr-un adolescent obisnuit care locuia intr-un cartier din perifera vestului Londrei, un tanar s-a transformat intr-un bogatas cu o avere de 8 milioane lire sterline.

La doar 23 de ani, Jamal Edwards este deja un magnat media cu o avere de 8 milioane de lire. Unul dintre cei mai cunoscuti miliardari din Insula, Richard Branson, ii este prieten, noteaza BBC

Jamal Edwards este proprietarul SBTV, o companie care face inregistrari cu muzicieni cunoscuti, pe care ulterior le distribuie pe cel mai mare site de file sharing, YouTube. Aceste clipuri se bucura de o popularitate imensa, iar compania castiga foarte mult din bannerele publicitare care apar aici.

Pentru Jamal, totul a inceput dupa ce a primit o camera video ieftina, drept cadou de Craciun. Avea pe atunci 15 ani si, fara niciun fel de cunostinte in domeniu, a inceput sa faca ceea ce in final il va face milionar.

"Totul e sa crezi in tine. Nu trebuie sa te temi de un eventual esec. Esec ar fi daca nu ai incerca sa faci ceea ce iti spune inima", a declarat britanicul. El isi aminteste ca, din momentul in care a primit camera, nu s-a mai dezlipit de ea.

La inceput, Jamal isi filma prietenii care cantau. Ulterior, urca clipurile pe YouTube, pentru ca solistii de ocazie sa vada ceea ce a filmat. Treptat, treptat, clipurile sale au inceput sa devina foarte populare. Vazand ca treaba merge, Jamal s-a orientat catre interpreti cunoscuti. In afara de asta, Jamal vana vedete prin cluburi de noapte, hoteluri si birouri media.

Astfel, canalul sau, SBTV, a devenit din ce in ce mai vizitat de utilizatori, acestia avand varste cuprinse intre 13-30 ani. Tanarul a mirosit posibilitatea unei afaceri, luand legatura cu cei de la Google, proprietarii YouTube, pentru a incheia contracte de publicitate.

"Primul meu cec a fost de 200 lire. Imediat, i-am spus mamei ca am facut bani pe YouTube. Parintii mei nu erau foarte entuziasmati, ei crezand ca acest business este trecator". Cecurile insa au devenit din ce in ce mai mari. SBTV s-a transformat intr-o companie media serioasa, care are 12 angajati. Jamal si-a extins afacerea, lansand pe piata o linie proprie de moda.

S-a ajuns pana acolo incat SBTV isi permite sa plateasca vedete pentru a le inregistra videoclipurile si pentru a trage astfel atentia utilizatorilor. Noianul de accesari ii aduc astfel si multi bani din reclama. Tanarul britanic nu are intentia de a se opri aici. El si-a indreptat atentia spre piata americana, compania sa orientandu-se catre sport, moda, cinema, muzica.

Jamal sustine ca succesul nu i-a luat mintile."Nu vreau sa fiu privit altfel, eu sunt acelasi", a incheiat Jamal.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#afaceri YouTube, #Jamal Edwards videoclipuri , #YouTube