YouTube devine mai enervant: Reclame peste care nu poti sa sari (Video)

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 11:32
5523 citiri
YouTube devine mai enervant: Reclame peste care nu poti sa sari (Video)
Foto: YouTube

YouTube ar putea deveni mai enervant pentru unii utilizatori, odata cu implementarea unei noi functii.

Platforma de videoclipuri detinuta de Google a anuntat ca va introduce reclamele de 6 secunde, insa utilizatorii nu vor mai avea optiunea de a sari peste ele ("skip"), asa cum se intampla cu cele mai lungi, transmite The Verge.

Functia se numeste Bumper Ads si este destinata aplicatiei de mobil a YouTube. Compania mizeaza pe faptul ca durata mica a reclamelor nu va deranja atat de mult utilizatorii.

"Ne place sa ne gandim la aceasta functie noua ca la un haiku (scurt poem japonez - n.red.) al publicitatii. Si suntem incantati sa vedem ce va face comunitatea noastra foarte creativa cu Bumper Ads", au transmis reprezentantii companiei.

Exista deja un exemplu, realizat de casa de discuri Atlantic Records.

YouTube si-a justificat introducerea acestei functii prin faptul ca tot mai multe persoane folosesc smartphone-ul pentru vizualizarea de videoclipuri, multe dintre ele fiind cele care acompaniaza cantecele artistilor preferati.

De retinut este faptul ca Bumper Ads nu inlocuieste reclamele clasice (adica acelea mai lungi, peste care poti sa sari cu ajutorul butonului "skip"), ci reprezinta doar o alta optiune pentru companiile care vor sa-si faca publicitate pe YouTube.

Dar ramane de vazut cum vor "digera" utilizatorii noua functie, avand in vedere ca primele reactii de nemultumire de la utilizatori au aparut deja pe retelele sociale.

YouTube fara reclama

YouTube iti ofera, insa, optiunea de a vizulaiza videoclipurile de pe platforma sa, fara reclame, dar contra cost.

Vrei YouTube fara reclama? Iata cat te costa

Oferta, numita Red YouTube, lansata in SUA pe 28 octombrie 2015, la un pret de 9,99 dolari pe luna, permite abonatilor si sa salveze videoclipurile pe computerul personal sau pe suport mobil pentru a le vizualiza mai tarziu, chiar si fara conexiune la Internet. De asemenea, mai exista si programele de tip Ad Block, care blocheaza reclamele din mediul online, pentru cei care nu vor sa dea niciun ban gigantului IT.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#YouTube reclame scurte, #YouTube reclame 6 secunde, #YouTube functie reclame , #YouTube