YouTube in limba romana, de joi (Video)

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 08:04
3147 citiri
YouTube in limba romana, de joi (Video)

Compania Google lanseaza, joi, versiunea romaneasca a portalului YouTube, un proiect mondial pus la cale in urma cu opt ani de catre Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim, angajati ai PayPal.

Gazda evenimentului de lansare de joi va fi Dan Bulucea, director de tara al Google Romania, alaturi de echipa dedicata YouTube.

Proiectul YouTube a fost pus la punct, in 2005, de catre trei angajati ai companiei PayPal, iar brandul YouTube a fost inregistrat pe data de 14 februarie 2005. In prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt inregistrati in SUA.

YouTube Romania, aproape de lansare. Ce spun compozitorii despre banii pe care ii vor primi pentru melodiile lor

Potrivit unui studiu recent, YouTube a devenit o sursa majora de informatii in ceea ce priveste actualitatea in lume. Centrul de cercetare Pew mentioneaza ca inregistrarile cu subiecte din actualitate au fost cele mai cautate pe YouTube cinci luni din 15, intre anii 2011-2012.

Google a achizitionat YouTube in 2006, pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anuntat, pana in acest moment, profiturile provenite de la acest site, in pofida popularitatii sale imense.

In timp, YouTube si-a crescut putin cate putin continutul, de la inregistrarile in mare parte realizate de amatori de la inceput, la programe de televiziune si filme care pot fi vazute in integralitate, in incercarea de a atrage publicitate.

Volumul actual al traficului video de pe YouTube este echivalent cu tot traficul de pe toate canalele Internet folosite in anul 2000, iar pentru a realiza atatea videoclipuri, cate au fost descarcate pe acest site, companiile NBC, ABC si CBS ar fi trebuit sa lucreze incepand din 1948 si pana in prezent, releva statisticile realizate de-a lungul timpului.

Cea mai populara categorie de programe video incarcate ramane "Muzica", iar primul video postat pe YouTube era intitulat "Ne gasim in Gradina Zoologica", la 23 aprilie 2005.

In 3 martie 2007, compania Viacom a actionat in judecata Google pentru incalcarea unor drepturi de autor prin programul YouTube, iar reclamantul a castigat.

In noiembrie 2010, pe YouTube se incarcau 35 de ore de video/minut, ceea ce corespunde cu 50.400 ore/zi.

La ora actuala, site-ul YouTube are statii locale in 23 de tari, fiind tradus in 24 de limbi. Totodata, numarul mediu de minute pe care un utilizator YouTube il petrece pe site in fiecare zi este de 15.

Popularitatea motorului de cautare detinut de Google Inc. nu este valabila doar in cazul vedetelor din show-biz (unde artistul sud-coreean PSY detine suprematia cu peste 1,5 miliarde vizualizari ale clipului 'Gangnam Style'), ci si in cel al persoanelor obisnuite.

Astfel, o tanara de 26 de ani din SUA a strans, recent, un miliard de vizualizari cu videoclipurile sale amuzante. Jenna Marbles a devenit o adevarata vedeta pe Internet. Cel mai popular videoclip al sau, intitulat "Drunk makeup tutorial", in care da lectii de machiaj in stare de ebrietate, a fost vazut de 15 milioane de ori, iar fanii ei sunt 75% adolescente de 13-17 ani.

Tot ca o curiozitate, toate videoclipurile postate pe YouTube pot fi vizionate in 1.700 de ani.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#YouTube Romania, #Google YouTube Romania , #YouTube