Recomandări pentru renovarea sau amenajarea grădinii

Advertorial
Joi, 24 Martie 2022, ora 17:34
4410 citiri
Recomandări pentru renovarea sau amenajarea grădinii
FOTO: unsplash.com

Grădina casei tale este locul care îți oferă un refugiu de liniște, o oază de relaxare, un spațiu ideal pentru activitățile și pasiunile tale, dar și un loc perfect pentru a găzdui evenimentele speciale din viața ta și a celor dragi ție. Fiecare persoană dorește să pună amprenta pe curta sa, fie prin stilul de amenajare exterioară, fie prin anumite aranjamente florale, piese de mobilier, decorațiuni sau construcții.

Află cum poți renova sau amenaja grădina, care sunt stilurile de design potrivite gusturilor tale și cu ce elemente de decor, plante și mobilier poți înfrumuseța oaza ta de liniște. Bucură-te de gustul cafelei dis-de-dimineață, alături de ciripitul păsărilor și de mireasma îmbietoare a florilor din grădină plantate chiar de tine!

Amenajarea grădinii de flori, legume, leguminoase și fructe

Întreținerea grădinii sau a spațiului din curte dedicat pentru creșterea armonioasă a plantelor, florilor, legumelor și fructelor presupune efort, dedicație și timp, însă te vei bucura întotdeauna de gustul proaspăt al roșiilor cherry, ardeilor dulci, cireșelor sau gustul celorlalte savoruri favorite.

În funcție de dimensiunea curții, grădina de plante poate fi amenajată pe orizontală, în cutii și spații separatoare sau pe verticală, montând etajere pe o suprafață solidă, precum un perete sau gard de beton. Pe fiecare etajeră poți monta ghivece în care să plantezi flori, legume sau fructe. Pe de altă parte, dacă îți dorești pomi fructiferi, atunci plantează-i pe acestea în apropierea gardului sau alături de zona de dining, pentru a te bucura de umbră și briză ușoară.

Deoarece renovarea și amenajarea grădinii de plante necesită frecvent numeroase și variate materiale de lucru, este recomandat să alegi din colecția de roabe de grădină și profesionale modelul potrivit pentru a putea transporta cu ușurință și rapid toate uneltele: foarfeci, lopeți, plantator, greblă, sârmă, pulverizator etc, accesoriile: mănuși, pălărie și ochelari de protecție și chiar pământul pentru plante.

Amenajarea grădinii pentru dining și petreceri

Dacă îți face plăcere să găzduiești petreceri și să te întâlnești cu prietenii aproape în fiecare seară, atunci cu siguranță dorești un spațiu distractiv și relaxant! Grădina casei tale poate îndeplini această dorință, însă vei avea nevoie de câteva elemente cheie pentru serile de neuitat! În primul rând, alege o masă de dining care rezistă perfect la vremea rece, umiditate, ploaie sau soare puternic, precum fierul forjat, metalul, lemnul masiv și lăcuit sau plasticul.

Alături de spațiul de dining, vei avea nevoie de vedeta serii: grătarul, dar și de corpuri de iluminat și luminițe colorate pentru o atmosferă intimă și distractivă deopotrivă, plante pentru decor și chiar un foișor sau un umbrar, în cazul în care petrecerile se desfășoară pe perioada zilei. Nu în ultimul rând, ce spui de o piscină excelentă de exterior, fie aceasta îngropată în sol, permanentă sau chiar piscină gonflabilă sau de suprafață. Cu siguranță vei petrece clipe memorabile!

Amenajarea grădinii cu loc de joacă pentru cei mici

Creează un loc distractiv, sigur și perfect pentru orice activitate outdoors pentru cei mici. Copiilor le place să se joace în aer liber, așa că nu mai sta pe gânduri și descoperă cum poți renova sau amenaja grădina pentru micuți! Pentru o curte de dimensiuni reduse, poți monta un leagăn sau un balansoar, alături de o ladă de nisip, tobogan și o masă pentru activități. Pe de altă parte, dacă te bucuri de o grădină mare, atunci nu ezita să construiești o căsuță de lemn confortabilă și distractivă sau chiar să montezi o tiroliană.

Grădina necesită multă atenție și multă muncă pe întreaga perioadă a anului, oferindu-i acesteia un design aparte, dar și îngrijire și întreținere. După muncă și răsplată! Fiecare oră de efort pe care ai depus-o în amenajarea grădinii va fi răsplătită prin perioade de relaxare, miresme incredibile, fructe și legume proaspete, spațiu verde, voie bună și distracție în fiecare seară călduroasă de vară!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#gradina, #amenajare gradina, #activitati gradina , #gradina