Top 5 paşi simpli să amenajezi o curte de mici dimensiuni. Cum rezolvi veşnica problemă a spațiilor de depozitare

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 22:00
4817 citiri
Top 5 paşi simpli să amenajezi o curte de mici dimensiuni. Cum rezolvi veşnica problemă a spațiilor de depozitare
"Optează pentru elemente care au utilizări multiple și care nu sunt prea voluminoase" FOTO Pexels

Cei doi ani de pandemie au scos la iveală nevoi la care poate nici nu te gândeai înainte de 2020. Însă viaţa bate filmul şi oamenii au început să aprecieze şi mai mult o casă a lor, un loc verde, cât de mic, în care să poată sta să citească în linişte o carte, spre exemplu.

Iar răspunsul pentru ca acel spaţiu mic să devină un loc agreabil, poate chiar o gradină, la care nici nu visai, stă în organizare, cuvântul magic.

"Acest principiu este valabil și pentru locuințele care dispun de o curte mică. În plus, atunci când vine vorba de spațiul restrâns din jurul casei, mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine", sunt de părere experţii în amenajări de la storia.ro.

Indiferent cât de mică pare curtea ta, specialistii în amenajări îţi recomandă 5 paşi pe care îi poţi face ca să transformă un spaţiu neprietenos de mic, într-o oază de relaxare.

  • Pasul 1. Primul pas atunci când amenajezi spațiul din jurul casei este să stabilești cărui scop va deservi fiecare colț din curte, iar în etapa următoare să te ocupi de organizare.
  • Pasul 2. Întocmește un plan fezabil - organizarea este cuvântul de ordine atunci când planifici amenajarea unei curți mici. Începe prin a vizualiza utilizarea principală a curții. Apoi, selectează o temă și stabilește un buget. De asemenea, tot în această etapă îți recomandăm să trasezi zonele pe care dorești să le amenajezi pentru a fi sigur că nu vei aglomera curtea.
  • Pasul 3. Mizează pe elementele de decor. Acestea reprezintă modalități excelente prin care poți spori componenta estetică a curții tale mici și pot crea o atmosferă romantică și relaxantă.
  • Pasul 4. Optează pentru elemente multifuncționale - atunci când te decizi asupra lucrurilor pe care să le plasezi în curte, optează pentru elemente care au utilizări multiple și care nu sunt prea voluminoase.
  • Pasul 5. Fii creativ - pentru a maximiza spațiul într-o curte este nevoie și de un pic de creativitate. Ia în considerare posibilitatea de a realiza o amenajare peisagistică și pe terasă, deoarece acest lucru ajută la delimitarea spațiului și va face ca o curte mică să pară mai mare. O altă idee ar fi să realizezi o cortină acoperită cu plante agățătoare sau viță-de-vie. Astfel, poți delimita terasa și, totodată, îți asiguri o zonă unde te poți relaxa la umbră.

Cum rezolvi problema spațiilor de depozitare în curțile mici

Alegerile privind amenajarea și depozitarea par să fie limitate atunci când avem de-a face cu o curte de mici dimensiuni.

"De exemplu, echipamentele pentru întreținerea gazonului sunt voluminoase și dificil de manevrat prin spații înguste, ceea ce face ca întreținerea și depozitarea să fie obositoare. De asemenea, într-o curte mică umbra creată de casele și copacii din jur inhibă creșterea vegetației. Spațiul limitat restricționează alegerile privind echipamentele și scaunele pentru terasă.

Obstacole pot fi multe! Ceea ce poți să faci este să te concentrezi pe soluții. Amenajarea peisagistică a curților mici are nevoie de cercetare și atenție corespunzătoare pentru a utiliza eficient întregul spațiu exterior", potrivit recomandărilor storia.ro.

Pe terasă, în jurul mesei, poți amplasa 2 băncuțe cu spațiu de depozitare. Acestea vor servi drept scaune și, totodată, sunt extrem de practice pentru a depozita sub șezut diferite obiecte pe care le utilizezi preponderent pe terasă: perne pentru șezut, unelte și scule, jucării de exterior, scaune pliabile și multe altele.

Cât de util este spațiul lateral al casei

"Spațiile din lateralele casei sunt deseori ignorate. Cu ajutorul unei organizări eficiente, această suprafață prețioasă te poate ajuta să-ți extinzi suprafața utilă a curții prin amenajarea de spații de depozitare în curtea laterală a casei.

Poți construi o mică anexă sau, dacă spațiul îți permite, poți amplasa o magazie din lemn, extrem de practică și elegantă, în care poți depozita echipamentele pentru întreținerea gazonului, grătarul portabil, un set cu masă și scaune pliabile și orice alt obiect îți aglomerează curtea.

În acest fel, îți rămâne mai mult spațiu în curte pentru a include în planul peisagistic o mică grădină de ierburi aromatice", potrivit specialiştilor în amenajări.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#gradina, #casa, #spatiu, #suprafata, #terasa, #storia ro, #scaune, #depozitare, #solutii , #proiecte case