Sectorul Capitalei în care grădinițe de stat sunt deschise și în lunile de vară

Joi, 30 Mai 2024, ora 20:59
1873 citiri
Sectorul Capitalei în care grădinițe de stat sunt deschise și în lunile de vară
Grădinițe de stat care sunt deschise și în lunile de vară în Sectorul 5 FOTO Facebook/Primaria Sectorului 5

În perioada iulie-august, nouă grădiniţe din Sectorul 5 vor fi deschise, printr-un proiect finanţat din bugetul local, ce sprijină familiile cu venituri modeste şi părinţii care vor să le asigure preşcolarilor participarea la activităţi educative şi recreative.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au transmis, joi, 30 mai, pe Facebook faptul că vor fi deschise grădiniţele: Nr. 34 (prin Creşa Ariel şi Aurora) şi "Electromagnetica" - pentru nivelul antepreşcolar, Nr. 34, Nr. 73, "Paradisul Verde", Nr. 185, Nr. 205, Nr. 242 şi "Căsuţa Fermecată" - pentru cel preşcolar.

Copiii vor face parte din grupe formate din 15, cel mult 20 de antepreşcolari/preşcolari. În funcţie de numărul solicitărilor, vor fi constituite nu mai mult de 70 de grupe pe lună.

Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe lună, respectiv Joc şi mişcare şi Limba engleză, costul acestora fiind de 50 de lei/ lună/copil, iar antepreşcolarii vor fi angrenaţi în activităţi de tip Joc şi mişcare.

Copiii vor participa la activităţi în aer liber, iar în fiecare grădiniţă vor fi organizate câte două spectacole de teatru de păpuşi în fiecare lună de implementare a proiectului, în valoare de cel mult 15 lei/ copil/ reprezentaţie.

În vederea susţinerii proiectului în condiţii optime, se vor asigura materiale igienico-sanitare în cuantum de aproximativ 20 lei/ lună/ copil şi materiale didactice necesare desfăşurării activităţilor zilnice, de aproximativ 150 lei/ lună/ copil.

Hrana copiilor va fi asigurată în regim de catering, iar contribuţia lunară pentru mâncare va fi suportată de părinţi.

Exceptând cheltuielile aferente hranei, celelalte costuri cu utilităţile, serviciile şi materialele necesare implementării proiectului vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecărei instituţii şcolare incluse în program.

Toate activităţile din cadrul proiectului vor fi derulate fie de cadrele didactice, fie sub supravegherea acestora, în situaţia în care activităţile sunt coordonate de personal extern şcolii.

Lucrul pe care nu ar trebui să îl forțezi niciodată pe copilul tău să îl spună. "A trebuit să muncească pentru a realiza că m-a dezamăgit profund"
Lucrul pe care nu ar trebui să îl forțezi niciodată pe copilul tău să îl spună. "A trebuit să muncească pentru a realiza că m-a dezamăgit profund"
Uneori este vorba de un alt copil la locul de joacă, de un prieten la o petrecere aniversară sau de un văr la o reuniune de familie. Adesea, este vorba de un frate sau o soră. Copilul dvs. mic,...
Peste 200 de copii au fost exploatați prin muncă în România anul trecut. Cei mai mulți de către familie
Peste 200 de copii au fost exploatați prin muncă în România anul trecut. Cei mai mulți de către familie
De Ziua Internaţională împotriva exploatării prin muncă a copiilor, miercuri, 12 iunie, Ministerul Familiei a publicat datele cu privire la cazurile din 2023 înregistrate în România. Chiar...
#gradinita de vara, #Vacanta Mare, #vara 2024, #copii, #Sector 5 Bucuresti , #gradinita
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil