Ministrul Mediului cere reexaminarea de urgenta a Codului Silvic

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:45
2641 citiri
Ministrul Mediului cere reexaminarea de urgenta a Codului Silvic

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a lansat miercuri un apel public catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, dar si catre parlamentarii care urmeaza sa isi exprime votul asupra Codului Silvic, solicitandu-le sa reexamineze in regim de urgenta acest proiect, potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

Gratiela Gavrilescu insista pe langa presedintii Senatului si Camerei Deputatilor sa sprijine sectorul silvic din Romania "prin includerea pe ordinea de zi si reexaminarea in regim de urgenta a Legii, astfel incat Codul Silvic sa poata fi retransmis presedintelui spre promulgare in cel mai scurt timp".

Ministrul Mediului, despre consecintele reexaminarii Codului Silvic - critica decizia lui Iohannis

"Nevoia unui nou Cod Silvic este discutata de specialisti si de intreaga clasa politica de mai bine de 3 ani, incheiati cu succes, in februarie anul curent, prin adoptarea actului in discutie de catre intregul Parlament al Romaniei. Noul Cod Silvic vine cu o serie de articole importante care au rolul sa puna capat monopolurilor mari in domeniul prelucrarii lemnului si sa determine intrarea in normalitate a suprafetelor de paduri detinute de micii proprietari din tara", sustine Gratiela Gavrilescu.

Ministrul considera ca decizia presedintelui Romaniei Klaus Iohannis de nepromulgare a Codului Silvic si de solicitare a reexaminarii acestuia de catre Parlament "nu face altceva decat sa intarzie nejustificat punerea in aplicare a unei legislatii corecte si moderne, menita sa apere micii proprietari de padure, sa combata taierile ilegale si sa stimuleze extinderea fondului forestier national, in special in regiunile cu deficit mare de padure".

Iohannis trimite Codul Silvic inapoi la Parlament - vrea reexaminarea legii

"In calitatea mea de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, dar si de deputat in Parlamentul Romaniei, va invit sa lasati de-o parte orice interes de natura politica si economica si sa votati acest act normativ prin prisma interesului national, astfel incat Codul Silvic sa poata fi retransmis Presedintelui, spre promulgare, in cel mai scurt timp", a mai spus Gratiela Gavrilescu.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 - Codul Silvic pe motiv ca limiteaza activitatea economica a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici.

Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: AGERPRES