Gravidele din Romnia au reclamat abuzuri din partea medicilor FOTO Pixabay
Gravidele din România s-au confruntat cu lipsa de tratament adecvat și violență verbală, în spitalele de stat și private, arată un raport al Asociația Moașelor Independente (AMI). Astfel, s-a identificat o nouă formă de „abuz”, „violența obstetrică”.
Controalele abuzive și brutale pentru nașterile cu travaliu, atitudinea nepotrivită a personalului medical în general, lipsa de empatie personalului cu privire la durere, lipsa intimității, lipsa administrării de analgezice, deși ar fi fost nevoie, manevrele fără consimțământ sunt formele de violență obstetrică cele mai recunoscute de către femeile din Romnia, potrivit raportului menționat mai sus, citat de G4media.ro.
Experiențele reclamate de cele mai multe participante la cercetarea AMI arată că medicii nu îi lasă pe partenerii femeilor să asiste la naștere și nu au consultații gratuite post-naștere.
Iată principalele forme de abuz reclamate de gravidele din România.
Lipsa opțiunii de a avea partenerul/persoana de sprijin prezent/ă în travaliu și la naștere
Separarea de copil post-naștere
Lipsa accesului la consultații gratuite în sarcină și după
Elena Lasconi, președinta USR și candidat la alegerile prezidențiale l-a calificat pe actualul președinte al Senatului analfabet functional, după declarațiile făcute de acesta la o emisiune...
Silvestru Șoșoacă a vorbit recent despre scandalul în care este implicată fosta sa soție, senatoarea Diana Șoșoacă, acuzată de promovarea mesajelor legionare și antisemite. El susține...
1. S-a mai votat de pe acest IP - La multe companii, la dispoziția angajaților este pusă o singură adresă de IP. Este posibil ca un coleg de-al tău să fi votat deja acest comentariu. In aceste condiții, există o soluție pentru a putea vota: să-ți faci un cont, ești membru al comunității Ziare.com și votezi, logat, orice comentariu dorești.
2. Vrei sa votezi propriul comentariu - Pentru o evaluare cât mai obiectivă a comentariilor, cei care postează nu-și pot vota propriul comentariu.
Justitie originală
Medicină originală
Drepturi asigurat 0,... Vezi tot