Alertă în Grecia. Două mașini ale Ambasadei Italiei, vizate de dispozitive explozive la Atena

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 14:52
3906 citiri
Alertă în Grecia. Două mașini ale Ambasadei Italiei, vizate de dispozitive explozive la Atena
Unul dintre cele două vehicule a fost distrus în parcarea reşedinţei primului consilier al ambasadei, în suburbiile Atenei/ FOTOTwitter

Două maşini ale Ambasadei Italiei în Grecia au fost vizate de dispozitive explozive vineri dimineaţă devreme, unul dintre vehicule explodând fără a provoca răniţi, potrivit poliţiei care a precizat că nu a primit nicio revendicare, potrivit France Presse.

Un dispozitiv de fabricaţie artizanală a explodat în jurul orei 4.00 locale (2.00 GMT) şi a distrus unul dintre cele două vehicule în parcarea reşedinţei primului consilier al ambasadei, în suburbiile Atenei, potrivit poliţiei elene.

Celălalt dispozitiv artizanal, montat în apropierea celei de-a doua maşini diplomatice, nu a explodat, potrivit poliţiei care a deschis o anchetă.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a spus că a fost „un atac probabil de origine anarhistă”.

Lidera de extremă dreaptă şi-a exprimat de asemenea „preocuparea profundă”, precum şi „gândurile personale şi ale guvernului italian faţă de primul consilier al Ambasadei Italiei la Atena, Susanna Schlein”.

„Urmăresc cu cea mai mare atenţie cazul, de asemenea prin intermediul ministrului de externe Antonio Tajani, care se duce astăzi la Atena” pentru a participa la o reuniune a responsabililor europeni ai Partidului Popular European (PPE), a declarat ea.

La rândul său, Atena „a condamnat ferm atacul”. „Astfel de acţiuni inacceptabile nu vor perturba în niciun caz relaţiile excelente şi legăturile de prietenie de lungă durată dintre Grecia şi partenerul şi aliatul ei Italia”, s-a arătat într-un comunicat al Ministerului grec de Externe.

Actul nu a fost încă revendicat, potrivit poliţiei.

Atentatele cu dispozitive incendiare artizanale, provocând adesea pagube dar rareori victime, împotriva unor ţinte politice diplomatice, băncilor sau companiilor străine, sunt frecvente în Grecia. Poliţia învinuieşte adesea grupuri ale mişcării de extremă stângă sau anarhiste.

Citește și:
Nu e Elveția, ci Grecia! Scene ireale în apropierea stațiunilor de la Marea Egee FOTO
Nu e Elveția, ci Grecia! Scene ireale în apropierea stațiunilor de la Marea Egee FOTO
În Grecia au fost emise avertizări de cod roșu pentru aproape întreaga țară, din cauza ploilor și a zăpezilor. Zona Katerini, recunoscută pentru stațiunile sale de la malul mării...
Două rute noi din România spre Grecia vor fi lansate de Wizz Air din iunie. Care este prețul biletelor
Două rute noi din România spre Grecia vor fi lansate de Wizz Air din iunie. Care este prețul biletelor
Compania low-cost Wizz Air va inaugura două rute noi cu plecare din București și Timișoara spre destinații din Grecia, la jumătatea lunii iunie. Wizz Air va zbura din 15 iunie 2023 din...
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Woau... KGB ataca "worldwide" ambasadeoccidentale !