Grecia, în topul destinațiilor la nivel mondial: „Ne aşteptăm la cel mai mare nivel de cerere înregistrat vreodată”

Luni, 11 Iulie 2022, ora 09:08
1768 citiri
Grecia, în topul destinațiilor la nivel mondial: „Ne aşteptăm la cel mai mare nivel de cerere înregistrat vreodată”
Grupul de turism TUI se aşteaptă în acest an la o cerere record pentru vacanţe în Grecia FOTO Pixabay

Grupul de turism TUI se aşteaptă în acest an la o cerere record pentru vacanţe în Grecia, a declarat duminică directorul său de comunicaţii, Aage Duenhaupt, transmite Reuters.

Turismul reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut al Greciei şi are un rol crucial în a ajuta economia să iasă dintr-o criză a datoriilor care durează de un deceniu, urmată de pandemia Covid-19.

"Grecia este din nou în această vară una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă. Ne aşteptăm la cel mai mare nivel de cerere înregistrat vreodată. În total, anticipăm ca grupul să aducă în Grecia în jur de 3 milioane de turişti. Un număr mai mare de vizitatori decât înainte de pandemie, când era de 2,8 milioane ", a spus Duenhaupt.

TUI se aşteaptă să devină din nou profitabil în 2022, deoarece ţările au ridicat restricţiile privind circulaţia persoanelor, care au fost impuse din cauza pandemiei de Covid-19.

Oficialii greci au spus că se aşteaptă ca sectorul turismului să aducă în acest an 80% din veniturile record de 18 miliarde de euro generate în 2019, înainte de pandemie, pe baza a 33 de milioane de sosiri, comparativ cu cei 14 milioane de vizitatori veniţi din străinătate anul trecut.

Totuşi, ţara s-ar putea confrunta cu perturbări în sosirile turiştilor, deoarece grevele şi lipsa de personal au forţat mii de anulări de zboruri în toată Europa.

#Grecia, #turism, #TUI, #vacante , #vacante