Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Greciei după atacul cu drone din Odesa: ”Mă bucură să ştiu că atât el, cât şi delegaţia sa au scăpat nevătămaţi”

Joi, 07 Martie 2024, ora 13:15
1245 citiri
Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Greciei după atacul cu drone din Odesa: ”Mă bucură să ştiu că atât el, cât şi delegaţia sa au scăpat nevătămaţi”
Premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis, președintele Senatului Nicoale Ciucă FOTO: Facebook /Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat că se bucură că premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis a scăpat nevătămat, după atacul ruşilor în Odesa, în timp ce era într-o vizită cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Liderul PNL a adăugat că s-a întâlnit cu prim-ministrul elen, la nici 24 de ore de la acel eveniment, iar discuţiile au vizat şi sprijinul Greciei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, cât şi despre relaţiile şi cooperarea bilaterală.

„Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a fost ieri, la Odesa, martorul unui eveniment care ne-a adus aminte tuturor de fragilitatea păcii în aceste vremuri. Mă bucură să ştiu că atât el, cât şi delegaţia sa au scăpat nevătămaţi din atacul cu drone din timpul vizitei lor din Ucraina. Întâlnirea de astăzi cu premierul Mitsotakis, la nici 24 de ore de la acest eveniment alarmant, a reconfirmat legăturile puternice dintre România şi Grecia - nu numai ca aliaţi în cadrul Uniunii Europene şi NATO, dar şi ca ţări prietene”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

Preşedintele Senatului a mai spus că a vorbit cu premierul Greciei şi despre sprijinul Greciei în aderarea României la spaţiul Schengen.

„Discuţiile noastre au atins subiecte de interes pentru colaborarea dintre cele două state, precum sprijinul Greciei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, un gest care întăreşte nu doar relaţia noastră bilaterală, dar şi viziunea comună pentru o Europă mai unită şi mai liberă. Guvernul elen ştie că turismul şi comerţul dintre ţările noastre vor fi impulsionate de eliminarea controalelor vamale. Şoferii de tir sau cei care îşi duc familia în vacanţă în Grecia vor simţi o diferenţă clară de timp, dacă nu vor mai pierde ore întregi la coadă la vămile de la Kulata sau Makaza”, a completat Ciucă.

De asemenea, Grecia va deschide, curând, o ambasadă la Chişinău, a mai precizat liderul PNL.

„Ţara sa este interesată de strângerea relaţiilor cu fraţii noştri de peste Prut, iar o reprezentanţă diplomatică va întări această colaborare. În plus, guvernul său aşteaptă finalizarea Coridorului Vertical România-Bulgaria-Grecia. Pe aici se vor transporta gaze între cele trei ţări, consolidând independenţa energetică a regiunii faţă de Rusia”, a conchis Ciucă.

Rusia a lansat un atac la Odesa în timpul vizitei pe care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi oaspetele său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis, o făceau, miercuri, în oraşul din sudul Ucrainei. O rachetă a aterizat la 150 de metri de cele două delegaţii, potrivit publicaţiei greceşti Protothema.

Quarterly Report - Editia 4

Bilanț tragic: Șase oameni au fost uciși și câteva zeci au fost răniți în urma atacurilor rusești în zona Harkov
Bilanț tragic: Șase oameni au fost uciși și câteva zeci au fost răniți în urma atacurilor rusești în zona Harkov
Atacuri ale ruşilor asupra unui aglomerat magazin de bricolaj şi asupra unei zone rezidenţiale din oraşul ucrainean Harkov au ucis, sâmbătă, cel puţin şase persoane şi au rănit alte...
Surse secrete de la Kremlin anunță o veste surpriză: Mutarea lui Putin de a sfârși războiul, cu un scop neașteptat
Surse secrete de la Kremlin anunță o veste surpriză: Mutarea lui Putin de a sfârși războiul, cu un scop neașteptat
Războiul Rusiei din Ucraina, deși a trecut și de borna celor 820 de zile, se confruntă cu o continuă dinamică pe câmpul de luptă de peste 1.000 de kilometri. Însă acum mai multe surse...
#Grecia, #nicolae ciuca, #razboi Ucraina , #stiri Nicolae Ciuca