Tripadvisor clasează Grecia printre cele mai bune locuri de vizitat în 2023: Destinațiile cu cele mai bune rezultate

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 23:39
5765 citiri
Tripadvisor clasează Grecia printre cele mai bune locuri de vizitat în 2023: Destinațiile cu cele mai bune rezultate
Peisaj din Grecia FOTO Pixabay

Tripadvisor a clasat Grecia drept unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în 2023. Mai multe locații din această țară au apărut în clasamentele întocmite de site-ul de călătorie.

Tripadvisor a lăudat Grecia pentru cultura, bucătăria și frumusețea sa naturală. Multe locații din Grecia sunt printre cele mai populare destinații de vacanță din toată Europa.

În special, Atena, Creta, Zakynthos, Rhodos și Santorini au avut rezultate bune în clasamentele site-ului.

Tripadvisor clasează Grecia într-un loc înalt în categoria Traveller’s Choice 2023.

„În fiecare an, premiem destinațiile preferate ale călătorilor, hoteluri, restaurante și lucruri de făcut din întreaga lume, pe baza recenziilor și evaluărilor colectate în ultimele 12 luni”, spune site-ul web Tripadvisor.

„Câștigătorii din 2023 sunt o sărbătoare a tot ceea ce am făcut anul trecut – toate locurile pe care le-am descoperit și de fiecare dată când am spus „da” noilor aventuri”, a mai anunțat site-ul de călătorie despre premiile Traveller’s Choice 2023.

Câteva destinații grecești au fost clasate foarte bine în listele de premii, reflectând atractia de durată a Greciei pentru vizitatorii din întreaga lume, scrie greekreporter.com.

Creta

Creta a fost unul dintre marii câștigători ai Greciei pentru Tripadvisor anul acesta. A fost clasată ca a șaptea cea mai populară destinație din lume și a patra cea mai populară destinație din Europa în acest an.

Tripadvisor a descris celebra insulă grecească drept o „bijuterie mediteraneană” și nu fără un motiv întemeiat. Creta este renumită pentru istoria și cultura sa, cu situri arheologice emblematice precum Knossos și minuni istorice mai puțin cunoscute, cum ar fi ruinele Aptera, care așteaptă să fie descoperite.

Centrele urbane fermecătoare ale Cretei merită și ele o vizită. Tripadvisor recomandă „Vechiul port venețian al orașului Chania sau cetățile și mănăstirile din Rethymnon”. Există, de asemenea, o mulțime de plaje pentru ca vizitatorii să se bucure de nisip și mare.

Atracțiile culinare din Creta au fost lăudate în mod similar de Tripadvisor. Potrivit site-ului de călătorie, Creta este a doua cea mai bună destinație culinară din lume, clasată imediat după Roma. Creta oferă o gamă variată de mâncăruri, inclusiv produse de patiserie, cum ar fi bougatsa, pește proaspăt și fructe de mare, o varietate de mâncăruri din carne și opțiuni excelente vegetariene și vegane.

Atena

Capitala Greciei a ajuns și în acest an la Tripadvisor Traveller’s Choice Awards și s-a clasat pe locul al treilea în lume pentru cultură.

Atena este cufundată în mii de ani de istorie. Turiștii pot vizita locuri precum Partenonul atemporal, una dintre cele mai emblematice și durabile clădiri din lume, construită pe vârful Acropolei orașului.

Cu toate acestea, Atena este, de asemenea, un oraș modern vibrant, cu multe dezvoltări contemporane interesante. Mai multe tururi culinare sunt bine cotate pe site-ul Tripadvisor, unde baruri de cocktailuri, locuri de degustare de vinuri și cluburi recomandate pot fi găsite de cei care caută viața de noapte de calitate.

Zakynthos

Utilizatorii Tripadvisor au apreciat foarte mult Zakynthos, una dintre Insulele Ionice, pentru frumusețea sa naturală. Zakynthos a fost clasată pe locul șaptesprezece drept cea mai bună destinație naturală.

Descrierea Tripadvisor despre Zakynthos spune: „Apele sunt cel mai albastre, nisipurile sunt dureros de mătăsoase și netede. Totul pare Photoshop. Dar asta este doar Mama Natură, în toată gloria ei nealterată”.

După o vizită la plajă, Tripadvisor recomandă vizitatorilor să frecventeze unul dintre numeroasele concerte de muzică sau festivaluri ale insulei în care călătorii sunt „captivați de priveliștile și sunetele artiștilor interpreți din Zakynthos”.

Rodos

Rhodos a ajuns în clasament ca a douăsprezecea cea mai populară destinație din Europa. Este cea mai mare dintre insulele Dodecanezului și este renumită pentru plajele sale cu nisip.

Anthony Quinn Bay este una dintre cele mai cunoscute plaje și una dintre cele mai frumoase. A fost numit după actorul Anthony Quinn, care a jucat în filmul The Guns of Navarone, care a fost filmat în locația din Rhodos.

Pentru iubitorii de istorie, insula are și multe de oferit. Lindos este un loc deosebit de impresionant. În timpul antichității, grecii antici au construit un templu lui Athena pe Acropole, cu vedere la apele din jur și la orașul de dedesubt. Romanii, bizantinii, cavalerii Sf. Ioan și otomanii au consolidat situl cu fortificații în secolele care au urmat.

Santorini

Nu în ultimul rând este Santorini, care a ajuns pe Tripadvisor-ul Traveller’s Choice ca a cincisprezecea cea mai populară destinație din Europa.

Tripadvisor și-a evidențiat stilul arhitectural prin excelență grecească drept una dintre caracteristicile distinctive ale insulei: „case de culoarea bomboanelor sculptate în stânci, ape de safir, clădiri albe strălucitoare, acoperite cu semisfere de culoarea unui cer furtunos”.

Santorini este, de asemenea, renumit pentru plajele sale cu nisip negru și peisajul vulcanic. Între timp, „Frumoasa Oia este renumită în întreaga lume pentru apusurile sale, care par colorate cu fiecare nuanță a paletei unui artist.”

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri, 29 martie, sudul Greciei la ora 07:12 GMT, a anunţat Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe. Epicentrul seismului, la o adâncime de...
După o contracție de aproape 30% în primul an de război, economia ucraineană a revenit pe plus în 2023: ”Demonstrează o rezilienţă remarcabilă”
După o contracție de aproape 30% în primul an de război, economia ucraineană a revenit pe plus în 2023: ”Demonstrează o rezilienţă remarcabilă”
Economia ucraineană a crescut cu 5,3% anul trecut, pe măsură ce Kievul a redobândit controlul asupra coridorului de export din Marea Neagră şi a strâns o recoltă agricolă consistentă, în...
#Grecia, #destinatii vacanta, #tripadvisor, #2023 , #stiri vacanta