Mesajul lui Liviu Vârciu către Nicușor Dan și Clotilde Armand: „Băi nesimțiților ...”

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 16:28
8327 citiri
Mesajul lui Liviu Vârciu către Nicușor Dan și Clotilde Armand: „Băi nesimțiților ...”
Liviu Vărciu, un părinte disperat că nu-și poate transporta copilul la spital pe singurul drum de acces din Greenfield spre București

Fostul lider al formației LA, Liviu Vârciu, a fost pus în situația disperată să stea zeci de minute blocat în traficul de pe străduța care leagă cartierul Greenfield de DN1, în timp ce se deplasa spre spital, cu fetița bolnavă.

Liviu Vârciu locuiește într-un imobil separat de cartierul Greenfield propriu-zis, însă legătura spre oraș este făcută pe aceeași stradă cu câte o bandă pe sens pe care circulă și locuitorii Greenfield. Până în această iarnă, cei care locuiau în zonă beneficiau de două drumuri de acces spre București, dar Romsilva a închis drumul prin pădurea Băneasa după ce Primaria Generală și cea a Sectorului 1 au refuzat să achite o taxă de utilizare.

„Băi fraților faceți ceva cu drumul ăsta din pădure. Băi nesimțiților, din Greenfield (nota redacției – aici probabil se gândea la dezvoltatorul Greenfield, Impact), dacă sunteți atât de nesimțiți sau din Primărie sau la Sectorul 1, sunt cu fie-mea și trebuie să ajung la spital. Pentru că îi e rău. Și eu stau de 30-35 de minute în c..tul ăsta de cartier. Uite cum stau! Dacă avem o urgență, cum am eu acum, și trebuie să ajung cu fie-mea la spital, ce facem? Gândiți-vă bine, toți cei care locuiți în cartierul ăsta, Greenfield! Gândiți-vă bine că poate ajungeți în situația mea că poate vi se face rău sau ceva, sau la un copil! Ce faceți? Pe unde ieșiți?”, a răbufnit, plin de nervi, Vârciu.

După ce a fost închis drumul prin pădure, traficul în și dinspre Greenfield este aproape în permanență blocat pe strada Teișani, care iese sub podul de la intrarea în Otopeni. Problema redeschiderii drumului prin pădure, ca și statutul acestui drum construit în anii 70 de guvernul comunist al lui Ceaușescu, este pasată la nesfârșit de la Primăria Generală la Primăria Sectorului 1 și înapoi.

În urma revoltei locuitorilor din zonă, în iarnă, edilii și dezvoltatorul au evocat varianta construcției unui alt drum, tot din Teișani, dar care ar urma să se înțepe în Centura Capitalei. Totul a rămas tot la nivel de discuții și pasarea responsabilității, în condițiile în care dezvoltatorul Impact a spus că e gata să-l facă, însă Primăria Generală nu a aprobat PUZ-ul legal necesar construcției.

Între timp, mii de mașini ard gazul zilnic, la propriu, la liziera pădurii Băneasa, în numele închiderii „ecologice” a drumului prin pădure.

Zona luată „prizonieră” în pădure deservește aproximativ 6000 de locuitori ai Greenfield, câteva zeci de locuințe individuale și un număr considerabil de părinți care își aduc copiii la Avenor (școală generală și liceu).

Quarterly Report - Editia 4

Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, ar fi pe locul 1 în preferințele bucureștenilor, la distanță de 6 procente de Gabriela Firea și la 15 procente de Cristian Popescu Piedone, conform...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#greenfield, #NIcusor Dan, #Clotilde Armand, #Liviu Varciu fiica , #Nicusor Dan