Concluziile edilului Capitalei după a patra zi de grevă la STB. Ce le transmite Nicușor Dan șoferilor

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 22:14
4726 citiri
Concluziile edilului Capitalei după a patra zi de grevă la STB. Ce le transmite Nicușor Dan șoferilor

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan spune că, în cursul zilei de duminică, mulţi angajaţi STB şi-au reluat activitatea, dar ar fi fost şi mai mulţi „dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat”.

„Mulţi angajaţi STB şi-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie şi troleibuze şi un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înţeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea. Sunt mult mai mulţi şoferi şi vatmani care ar fi ieşit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidaţi de sindicat. Înţeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în faţa sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poţi opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris Nicuşor Dan pagina sa de Facebook.

El a dat asigurări că Poliţia preia toate sesizările pe care le primeşte la numărul de telefon 0800.800.868, le investighează şi le adaugă dosarului penal deja deschis.

Primarul general: Mă voi implica în rezolvarea problemelor, dar asta cere timp

„Şoferii sau vatmanii care nu sunt lăsaţi să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcţionează şi nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote. Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a mai scris edilul Capitalei.

Duminică a fost a patra zi de grevă la STB. Membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) sunt singurii care pot lua decizii pentru identificarea unei soluţii care să conducă la încheierea conflictului spontan de muncă de la STB, se menţionează într-un comunicat remis duminică de Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Organizaţia sindicală solicită CA al STB organizarea unei întrevederi, luni, cu reprezentanţii angajaţilor, pentru dezbateri pe tema acestei crize.

Citeste si:
Nicușor Dan a devenit din nou tată
Nicușor Dan a devenit din nou tată
Partenera de viață a primarului general Nicușor Dan a adus pe lume joi, 26 mai, la Spitalul Filantropia al doilea copil al cuplului, un băiețel. Cei doi mai au o fetiță în vârstă de 6...
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Primarul General al Capitalei a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia judecătorilor privind deblocarea conturilor instituției pe care o conduce. ”Judecătoria Sector 5 a...
Comentarii
Emigrantul-Anonim
rank 5
Bucurestenii s-au obisnuit cu mersul pe jos si a scazut...poluarea!