O nouă rundă de negocieri eșuate pe tema grevei STB. Protestul ar putea continua și marți

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 23:35
2124 citiri
O nouă rundă de negocieri eșuate pe tema grevei STB. Protestul ar putea continua și marți

Liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, a criticat din nou luni seară, 24 ianuarie, dezinteresul autorităților pentru rezolvarea problemelor angajaților STB.

În replică, primarul Capitalei a acuzat că sindicaliștii cer ceva ce știu că nu pot obține și a anunțat că angajații care nu vor merge la muncă vor fi disponibilizați.

Petrariu s-a declarat nemulțumit de negocierilor purtate la Primăria Capitalei, precizând că le va transmite angajaților concluziile, ulterior urmând să fie luată și decizia privind greva.

”Din păcate am pierdut atât timp aici cu speranța că Consiliul de Administrație (al STB) își va asuma o decizie care să rezolve acest conflict. N-au înțeles că situația de criză în care ne aflăm și care ar fi trebuit rezolvată - pentru că problema acum nu este neapărat la noi ca salariați, problema este la cetățeni, cetățenii așteaptă, așteaptă reluarea activității și noi nu avem aceste garanții” a declarat Vasile Petrariu.

Sindicatul cere în continuare demisia directorului STB, Adrian Criț, și majorarea salariilor.

”Sunt interese mari in joc. Se consideră că acest domn Crit e singurul care poate să facă reformă? Acuma ne ducem si noi sa transmitem catre salariati, dar noi o să îi informam si vor decide...”, a mai declarat liderul sindical.

La rândul lor, reprezentanții Consiliul de Administrație au anunțat că nu au ajuns la un consens cu sindicatele. Aceștia le-au promis angajaților că vor analiza activitatea șefului STB, însă au precizat că, potrivit contractului de muncă, sindicaliștii nu pot cere demisia directorului general.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, i-a acuzat pe sindicaliști că cer ceva ce știu că nu pot primi.

”Fac un apel la șoferi și vatmani să iasă din această aventură. Au o hotărâre a instanței. Este o aventură cu riscuri care nu merită să fie asumată la nivel rațional. Îi îndemn pe angajați să se gândească la oamenii care merg la serviciu și la copiii care merg la școală.

Sunt optimist că o parte dintre ei va reflecta și va ieși mâine la muncă. Conducerea STB va începe să impună sancțiuni, până la disponibilizări”, a declarat edilul la finalul negocierilor.

Citeste si:
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș s-a răzgândit: nu mai rupe partidul. Fostul premier nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii proveniți din vechiul PLUS să-l urmeze într-un nou...