A patra zi de grevă la STB. Ce mijloace de transport au ieșit pe traseu

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 08:12
11793 citiri
A patra zi de grevă la STB. Ce mijloace de transport au ieșit pe traseu
Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală FOTO Facebook/ Societatea de Transport București

Transportul în comun nu funcţionează nici duminică, 23 ianuarie, în Capitală. Șoferii de la Societatea de Transport au refuzat să iasă pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine.

UPDATE 08:10

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anunţă că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

”Conducerea STB SA solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu. În momentul de faţă asigurăm cca 25% din parcul de vehicule programat. Mijloacele de transport în comun ieşite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania, care prezintă şi situaţia vehiculelor aflate pe traseu.

Protestul continuă, deşi a fost declarat ilegal printr-o decizie a instanţei.

Sâmbătă după-amiază, directorul genrral Adrian Criţ a avertizat că orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolvenţă.

”Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaţilor. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat. În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie a decis, ca soluţie de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajaţii care vor intra de astăzi în traseu, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală. Toţi salariaţii care vor împiedica accesul în traseu a altor colegi, vor fi cercetaţi disciplinar conform Regulamentului Intern”, a transmis Criţ.

Tot sâmbătă, au fost conflicte între şoferii care voiau să reia lucrul şi cei care voiau continuarea grevei, primarul general Nicuşor Dan anunţând înfiinţarea unui număr de telefon special pentru semnalarea unor astfel de situaţii, astfel încât poliţia să intervină.

Sâmbătă seară, Nicuşor Dan a afirmat că Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate şi că la numărul de telefon dedicat au fost deja primite reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care vor să iasă pe traseu.

Sâmbătă seară, şi sindicatul din STB condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu, a transmis peitr-un comunicat că nu a iniţiat şi nu a organizat protestul angajaţilor şi ca s-a poziţionat ca un factor de echilibru şi ca avertizor care a adus la cunoştinţa conducerii nemulţumirile salariaţilor. Ei l-au acuzat pe Nicuşor Dan că încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, în loc să vină cu soluţii pentru aplanarea conflictului, pe care ei îl numesc ”spontan”. Sindicalişţtii au avertizat încă de sâmbătă seară că duminică dimineaţă vor decide dacă ies pe traseu.

Va fi spectacol total la ATP Țiriac Open de la București. Cine e showman-ul care și-a anunțat prezența
Va fi spectacol total la ATP Țiriac Open de la București. Cine e showman-ul care și-a anunțat prezența
Tenismanul francez Gael Monfils, soţul ucrainencei Elina Svitolina, va participa la turneul de tenis Ţiriac Open ATP 250 care se va desfăşura la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală în...
Bucureștiul, în topul orașelor europene cu cele mai ieftine locuințe. De câte salarii medii ai nevoie pentru un apartament de 70 mp
Bucureștiul, în topul orașelor europene cu cele mai ieftine locuințe. De câte salarii medii ai nevoie pentru un apartament de 70 mp
Bucureşti este unul dintre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, arată datele unei...
#greva stb, #transport public Bucuresti, #Bucuresti , #STB