Primarul Capitalei cere intervenția Parchetului după eșecul negocierilor cu sindicaliștii STB. Apelul edilului către angajați

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 19:48
2531 citiri
Primarul Capitalei cere intervenția Parchetului după eșecul negocierilor cu sindicaliștii STB. Apelul edilului către angajați

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a cerut Parchetului vineri, 21 ianuarie, să ia măsuri în contextul în care angajații STB nu renunță la grevă. Edilul l-a acuzat pe liderul de sindicat, Vasile Petrariu, că a organizat o acțiune politică.

”Hotărârea arată că este o grevă organizată majoritar de sindicatul reprezentativ din STB. Solicit Parchetului să ia măsuri împotriva domnului Petrariu, care a organizat acest act ilegal.

A avut loc o încercare de dialog între sindicatul reprezentativ STB și conducerea STB. Dialogul nu a putut avea loc pentru că, practic, sindicatul reprezentativ nu are acele revendicări reale. Toate problemele care țin de mentenantă, piese de schimb, capete de linii, confortul vatmanilor, niciuna dintre aceste probleme reale nu a fost discutată.

Asta înseamnă că avem de a face cu o actiune politică a domnului Petrariu. Cer PSD și președintelui PSD București, Gabriela Firea, si președintelui partidului, Marcel Ciolacu, să se pronunțe: fie susține o greva ilegală, fie se delimiteaza și retrag sprijinul politic al lui Petrariu, ales pe listele PSD”, a declarat Nicușor Dan vineri seară, după a doua rundă de negocieri.

Edilul a făcut apel la rațiune din partea angajaților STB și le-a cerut să respecte decizia instanței.

”Fac încă o dată un apel la rațiune către toți șoferii și vatmanii din STB.

Avem două hotărâri judecătorești executorii. Sunt sute de mii de persoane afectate. Suntem într-un stat de drept, iar hotărârile executorii se execută, cine nu o face face o infracțiune.

Putem rezolva aceste probleme importante printr-o discuție civilizată, fără să șantajăm prin lipsa de activitate, astfel ca bucureștenii să ducă o viață normală. (...)

Sunt foarte multe probleme în transportul public. (...)

Pentru toate problemele de structură din transportul public sunt disponibil să avem o discuție așezată. În special în Consiliul general, pentru că de calitatea transportului public din București depinde confortul vieții fiecăruia dintre noi”, a mai spus primarul Capitalei, potrivit realitatea.net

Transportul în Capitală ar putea rămâne blocat și în weekend. După întâlnirea de la Primăria Capitalei, liderul de sindicat al STB l-a acuzat pe edil că a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor.

Salariații cer demisia directorului STB și reclamă salariile mici, condițiile de muncă și lipsa pieselor auto de care au nevoie.

Citeste si:
Cine este șeful ANPC, pesedistul de care Nicușor Dan se plânge că a fost trimis să-i pună bețe-n roate
Cine este șeful ANPC, pesedistul de care Nicușor Dan se plânge că a fost trimis să-i pună bețe-n roate
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este condusă din luna ianuarie a acestui an de către Horia Constantinescu, fost membru PSD, pe care primarul Capitalei Nicușor Dan și...
Orban: ”PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”
Orban: ”PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”
Obiectivul Partidului Forţa Dreptei este câştigarea alegerilor, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, susţinând că acest proiect este realizabil, deoarece nu mai...