Greva profesorilor a intrat în a patra zi de protest. Sindicalist: ”Va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”

Joi, 25 Mai 2023, ora 10:34
2053 citiri
Greva profesorilor a intrat în a patra zi de protest. Sindicalist: ”Va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”

Sindicaliştii din Educaţie vor organiza joi, 25 mai, un protest în Piaţa Victoriei, în cadrul mitingului urmând să fie anunţat răspunsul sindicatelor cu privire la oferta Guvernului, potrivit liderilor Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Aceştia au anunţat miercuri seara, după întâlnirea cu reprezentanţii Executivului, că greva va continua, iar în cursul zilei de joi va veni şi răspunsul la oferta autorităţilor.

"Să-i lăsăm pe colegii noştri să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului. Ea va ajunge în cursul acestei seri în fiecare unitate şcolară din România, peste tot unde colegii au fost în acţiuni de protest şi sunt în acţiuni de protest, şi până mâine vor da un răspuns foarte clar la această ofertă. Mâine va exista un răspuns foarte clar din partea organizaţiilor sindicale care au membrii intraţi în grevă generală. Mâine va fi grevă generală şi mâine va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv", a precizat Marius Nistor miercuri seara.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a arătat, la rândul său, că mesajele din partea membrilor de sindicat sunt de respingere a acestei oferte.

După întâlnirea de la sediul FSLI, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seara, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

"S-a solicitat şi am fost de acord ca o astfel de sumă să fie acordată şi pentru personalul nedidactic în cuantum de 500 de lei în luna iunie şi 500 de lei în luna octombrie", a spus Neacşu.

Secretarul general al Guvernului a precizat că în acest moment nu poate fi vorba despre creşteri salariale şi nici despre acordare de sporuri.

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat, miercuri seară, după negocierile cu reprezentanţii Guvernului, că greva generală va continua şi joi, când ”va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv” cu privire la oferta făcută.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că, din mesajele primite până în prezent, oferta va fi respinsă, însă trebuie consultaţi toţi colegii. ”Vreau să fie un mesaj foarte clar, nu s-a luat aici vreo decizie privind încetarea vreunei acţiuni de protest, decizia revine strict membrilor de sindicat din toate unităţile de învăţământ şi ne-membrilor de sindicat. Aceasta este o acţiune de protest mai presus decât o creştere salarială. Vorbim de statutul celor care lucrează în sistem, numai colegii noştri se pot pronunţa”, a declarat preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, arată agerpres.

Greva generală din Educaţie a fost declanşată luni, 22 mai.

O femeie de 51 de ani a luat Bacalaureatul cu media 8,06. „Nu este ușor să te întorci la școală după o pauză lungă”
O femeie de 51 de ani a luat Bacalaureatul cu media 8,06. „Nu este ușor să te întorci la școală după o pauză lungă”
O femeie de 51 de ani din Arad a absolvit seralul la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” și apoi a luat examenul de Bacalaureat cu media 8,06. Mariana Mateoc era în...
O importantă universitate din România reintroduce examenul de admitere, după 11 ani. Care sunt facultățile vizate
O importantă universitate din România reintroduce examenul de admitere, după 11 ani. Care sunt facultățile vizate
Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE), a anunțat oficial modificări importante în procesul de admitere. Potrivit cadrului didactic, examenul de admitere a fost...
#greva, #greva profesori, #solicitari, #profesori, #educatie , #greva
  1. De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
  2. Cadavrul unui bărbat complet dezbrăcat a fost găsit într-un geamantan pe marginea drumului. Anchetatorii nu au reușit să-i stabilească identitatea
  3. Un român zace de o lună pe un pat de spital din Italia, fără ca familia să-l caute. A fost bătut pe străzi: "Va fi trimis din nou pe stradă și riscă să moară"
  4. Cum și-a făcut apariția Donald Trump la primul eveniment public de după tentativa de asasinat. „Pumnul în aer”, devenit mișcare de campanie VIDEO
  5. Un nou atac al Israelului ucide zeci de palestinieni care se adăpostiseră într-o tabără improvizată
  6. Alertă la un hotel de 5 stele, de pe litoral: Intoxicație cu clor în piscină, șapte copii și trei adulți la spital
  7. Atac asupra unei patrule antitero dintr-o gară din Paris, în timp ce Franța se pregătește pentru Jocurile Olimpice. Un militar a fost rănit
  8. Putin face o mutare periculoasă: Acțiunile din umbră ale Rusiei ce amenință țări dincolo de Ucraina
  9. Planul ”murdar” al lui Putin: Rusia și-a întins tentaculele în țări occidentale neștiute VIDEO
  10. Strategia de imagine executată ca la carte de candidatul la Casa Albă. Donald Trump, concentrat pe imagine chiar și după ce i-a zburat, literalmente, glonțul pe la ureche