Haos pe aeroporturile din Italia. Sindicatele au anunțat grevă generală, iar mai multe avioane au rămas la sol

Vineri, 20 Octombrie 2023, ora 11:30
2204 citiri
Haos pe aeroporturile din Italia. Sindicatele au anunțat grevă generală, iar mai multe avioane au rămas la sol
Călătorii au fost înștiințați să verifice noul program al curselor care pleacă din Italia FOTO Freepik

Greva transportului aerian italian, de vineri, 20 octombrie 2023, va începe de la miezul nopții și va continua toată ziua.

Pentru transportul aerian, greva va începe la miezul nopții și va continua până la miezul nopții pe 20 octombrie, implicând atât personalul companiei aeriene Ita Airways, cât și personalul aeroporturilor. Vor exista perioade de garanție variind de la 7.00 la 10.00 dimineața și de la 18.00 la 21.00 după-amiaza.

Greva aeriană din 20 octombrie 2023 face parte din greva generală a tuturor sectoarelor publice și private, proclamată de diferite sindicate de bază pentru întreaga zi de vineri.

„Inflația și creșterea prețurilor la toate bunurile de bază îi afectează cel mai tare pe muncitorii săraci și pe șomeri. Din acest motiv, organizațiile sindicale au proclamat o zi de grevă generală națională care va avea ca principale revendicări creșterea generală a salariilor egală cu inflația, precum și renunțarea la desființarea veniturilor de cetățenie” explică sindicaliștii, scrie presa italiană., citată de stiridiaspora.ro

După cum informează ENAC, de fapt, greva este de la 00:01 până la 24:00 pe 20 octombrie 2023. Pe lângă lucrătorii companiei, s-au alăturat protestului și sindicatele angajaților de servicii din sectorul handlers, adică serviciile de asistență a pasagerilor și bagajelor, cu posibile anulări, întârzieri și inconveniente pentru întreaga zi.

Compania italiană Ita Airways a anunțat deja că a anulat 20 de zboruri interne, dintre care 16 sunt programate pentru 20 octombrie 2023 și că pot exista unele modificări la alte zboruri programate pentru aceeași zi.

Din acest motiv, toți călătorii care și-au achiziționat un bilet pentru ziua grevei sunt invitați să verifice starea zborului lor înainte de a merge la aeroport. În caz de anulare sau schimbare de oră, călătorii vor putea modifica rezervarea fără nicio penalitate sau vor putea solicita rambursarea biletului până cel târziu pe 25 octombrie.

Quarterly Report - Editia 4

Dezastru pentru campioana Napoli. Ce s-a întâmplat după ce a luat titlul în Serie A
Dezastru pentru campioana Napoli. Ce s-a întâmplat după ce a luat titlul în Serie A
Echipele Fiorentina şi SSC Napoli au terminat la egalitate, 2-2, în primul meci al etapei a 37-a (penultima) a campionatului de fotbal al Italiei, disputat vineri seară la Florenţa. Napoli a...
Un tren de marfă a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei. „Este un miracol că nimeni nu a fost rănit” VIDEO
Un tren de marfă a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei. „Este un miracol că nimeni nu a fost rănit” VIDEO
Un tren de marfă cu șapte vagoane a fost răsturnat de o tornadă, joi seara, 16 mai, în apropiere de Mantova, în Italia, au informat vineri, 17 mai, surse citate de ANSA. Toate cele şapte...
#greva, #aeroport, #Italia, #curse anulate , #Italia