Miliardarii planetei care finanțează o vânătoare masivă de comori în Groenlanda. Descoperirile care ar putea schimba viitorul VIDEO

Miercuri, 10 August 2022, ora 00:50
7904 citiri
Miliardarii planetei care finanțează o vânătoare masivă de comori în Groenlanda. Descoperirile care ar putea schimba viitorul VIDEO
Groenlanda se topește într-un ritm alarmant FOTO Pixabay

Unii dintre cei mai bogați oameni din lume finanțează o vânătoare masivă de comori, cu elicoptere și transmițătoare, pe coasta de vest a Groenlandei.

Criza climatică topește Groenlanda într-un ritm fără precedent, ceea ce, în mod ironic, creează o oportunitate pentru investitori și companii miniere care caută un tezaur de minerale esențiale capabile să alimenteze tranziția la energie verde.

Un grup de miliardari, printre care Jeff Bezos, Michael Bloomberg și Bill Gates, printre alții, pariază că sub dealurile și văile de pe insula Disko și Peninsula Nuussuaq din Groenlanda există suficiente minerale esențiale pentru a alimenta sute de milioane de vehicule electrice.

„Căutăm un zăcământ care să fie primul sau al doilea cel mai important zăcământ de nichel și cobalt din lume”, a declarat Kurt House, CEO al Kobold Metals, pentru CNN.

Dispariția gheții din Arctica evidențiază o dihotomie unică: Groenlanda este punctul zero pentru impactul schimbărilor climatice, dar ar putea deveni și punctul zero pentru aprovizionarea cu metalele necesare pentru a alimenta soluția la criză.

Clubul miliardarilor susține financiar Kobold Metals, o companie de explorare minerală și startup din California, au declarat reprezentanții companiei pentru sursa citată. Kobold lucrează în parteneriat cu Bluejay Mining pentru a găsi metale rare și prețioase în Groenlanda, care sunt necesare pentru a construi vehicule electrice și baterii masive pentru a stoca energie regenerabilă.

Treizeci de geologi, geofizicieni, piloți, mecanici și bucătari sunt campați la locul unde Kobold și Blujay caută comoara îngropată.

Echipajele prelevă mostre de sol, folosesc drone și elicoptere cu transmițătoare pentru a măsura câmpul electromagnetic al subsolului și cartografiază straturile de rocă de dedesubt. Ei folosesc inteligența artificială pentru a analiza datele ca să identifice exact unde să foreze începând cu vara viitoare.

„Ne îngrijorează că asistăm la consecințele și impactul schimbărilor climatice din Groenlanda”, a declarat Bo Møller Stensgaard, CEO-ul Bluejay Mining. „Dar, în general, schimbările climatice au făcut explorarea și exploatarea minereului din Groenlanda mai ușoare și mai accesibile”.

Stensgaard a spus că, pentru că schimbările climatice prelungesc perioadele fără gheață în mare, echipele sunt capabile să trimită echipamente grele acolo mai ușor și în același timp să scoată metale pe piața globală mai ușor.

Topirea gheții expune pământul care a fost îngropat sub gheață de secole sau chiar milenii, dar ar putea deveni acum un loc potențial pentru explorare minerală.

„Pe măsură ce aceste tendințe continuă și în viitor, nu există nicio îndoială că mai multe terenuri vor deveni accesibile și o parte din acest teren ar putea avea potențialul de dezvoltare minerală”, a declarat Mike Sfraga, președintele Comisiei de Cercetare Arctică din Statele Unite.

Groenlanda ar putea fi un punct fierbinte pentru cărbune, cupru, aur, elemente din pământuri rare și zinc, potrivit Studiului Geologic al Danemarcei și Groenlandei. Guvernul Groenlandei a făcut mai multe „evaluări ale resurselor pe întregul teren fără gheață”, iar guvernul „recunoaște potențialul țării de a diversifica economia națională prin extracția mineralelor”.

Sfraga a spus că atitudinea pro-minerit nu este lipsită de respect pentru mediu, care este esențial pentru cultura și mijloacele de trai ale Groenlandei.

„Guvernul Groenlandei sprijină dezvoltarea responsabilă, durabilă și viabilă din punct de vedere economic a resurselor sale naturale pentru a include exploatarea unei game largi de minerale”, a explicat Sfraga.

Stensgaard a menționat că aceste minerale critice „vor oferi o parte din soluția pentru a face față acestor provocări” pe care le prezintă criza climatică.

Între timp, gheața care dispare din Groenlanda - și care crește nivelul mării - este o mare îngrijorare pentru oamenii de știință care studiază Arctica.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#groenlanda, #minereu, #metale rare, #pamanturi rare, #Danemarca, #Jeff Bezos, #Bill Gates , #stiri externe