Grupare infracțională care a speriat Europa, destructurată de polițiști. Grupul, organizat în jurul unei familii, a dat spargeri de milioane de euro

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 19:30
3206 citiri
Grupare infracțională care a speriat Europa, destructurată de polițiști. Grupul, organizat în jurul unei familii, a dat spargeri de milioane de euro
Grupul, format din aproximativ 60 de persoane, era extrem de bine structurat FOTO Pixabay

Un grup infracţional sârbo-croat suspectat de sute de spargeri în toată Europa a fost desfiinţat în noiembrie anul trecut în cadrul unei operaţiuni conduse de o echipă de anchetă franco-spaniolă soldate cu 25 de arestări, a anunţat sâmbătă jandarmeria franceză.

Grupul, format din aproximativ 60 de persoane, era extrem de bine structurat, cu o "funcţionare de clan, familială foarte integrată" de la echipe care comiteau spargeri (...), trecând prin spălarea de bani astfel obţinuţi, a explicat generalul Marc de Tarlé, şeful Biroului Central pentru Combaterea Delincvenţei Itinerante (OCLDI).

Acesta a fost organizat în jurul unei familii care conducea echipe de infractori formate în special din copii ai familiei şi alţi fraţi cu presiuni puternice şi obligaţii ferme pentru a obţine rezultate, a precizat jandarmeria într-un comunicat.

Între iulie 2021 şi octombrie 2022, gruparea a acţionat în Europa şi a comis sute de spargeri în Franţa, Spania, Elveţia, Portugalia, Italia, Ţările de Jos, Germania, Belgia şi Austria cauzând prejudicii în valoare de "câteva milioane" de euro, potrivit jandarmeriei.

#grupare infractionala, #Europa, #grup infractional , #stiri Europa
Comentarii