Frații care au ridicat cel mai puternic sindicat de crimă organizată din România: DMS. Șefii clanurilor interlope sunt plătiți să-i protejeze

Joi, 01 Iunie 2023, ora 16:38
9899 citiri
Frații care au ridicat cel mai puternic sindicat de crimă organizată din România: DMS. Șefii clanurilor interlope sunt plătiți să-i protejeze
Frații Doroftei controlează lanțul de cazinouri Las Vegas, întins în toată România FOTO Rise Project

Gruparea DMS, condusă de doi frați, a pus la aceeași masă toți liderii interlopi din România, avându-i ca asociați inclusiv pe britanicii Andrew și Tristan Tate.

Dezvăluirile sunt făcute în cadrul unei investigații jurnalistice realizate în exclusivitate de jurnaliștii de la Rise Project.

Investigația a pus cap la cap multiple informații din anchete penale, postări pe rețele sociale sau provenite din surse subterane pentru a contura portretul a ceea ce este cunoscut drept "Familia DMS". Cele trei inițiale provin de la Doroftei Mihăiță și Sorin, doi frați originari din Suceava care ar fi reușit să clădească, conform Rise Project, "cea mai mare frăție de crimă organizată din istoria recentă a României".

Principala sursă de venit a firmelor grupate sub umbrela DMS sunt păcănelele. Cei doi dețin un cunoscut lanț de cazinouri din România, numit Las Vegas. Numai în ultimii trei ani au deschis 800 de puncte de lucru. Afacerea celor doi a debutat în 2004.

Pentru că au realizat nevoie stabilitate pe măsură ce s-au extins în țară, frații Doroftei au pus la aceeași masă șefii celor mai temute clanuri interlope din România pentru a le contracta în schimbul protecției.

Liderii clanurilor interlope care lucrează acum pentru DMS: Costel Corduneanu, Vladimir Șpac, Marian Sîrbu, zis Box, Adrian Corduneanu, zis Beleaua, Lucian Boncu, Remus Adrian Hotin, Marian Ciure, Alin Iovănuț, Laurențiu Mitică Pletosu, Răzvan Stanciu, Adrian Tâmplaru FOTO Rise Project

Calculele făcute de Rise Project arată că DMS plătește anual în jur de 6 milioane de lei pentru această protecție. În schimb, "tehnicienii" de peste 100 de kilograme angajați în cazinourile Las Vegas teoretic pentru a întreține aparatele au grijă ca cei care câștigă sume mari de bani să nu le încaseze. Sunt fie amenințați la fața locului, fie li se spune că aparatul s-a stricat. În plus, interlopii ar mai prelua ostil și cazinouri de la concurență.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol România, spunea la vremea debutului unor descinderi în forță ale DIICOT în acest dosar: „Vedem, iată, și această caracteristică pe care nu am întâlnit-o în trecut – liderii grupărilor au uitat de orgolii pentru a-și împărți zonele de influență și beneficiile”.

Câștigurile realizate în afacere sunt fabuloase. Rise Project a încercat să facă un calcul referitor la banii câștigați de frații Tate, și ei membri ai schemei interlope, cât timp au stat în închisoare.

Calculele sunt făcute doar în cazul unei singure săli Las Vegas dintre cele 6 pe care frații britanici le-ar împărți cu frații Doroftei:

"De când au fost băgate în priză prima oară, cele 16 aparate au înghițit un total de peste 44 de milioane de lei. Nu știm, însă, și data la care au fost puse în funcțiune acolo, ci doar că sala există din 2020.

În nici două săptămâni, între 7 și 18 februarie 2023, când cei doi frați erau încă arestați pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat, cele 16 păcănele au înghițit 606.120 lei, adică 120.000 de euro. Doar în 11 zile și doar într-un singur cazinou din șase, câte am identificat.

Altă firmă a Familiei DMS deținea păcănelele din incintă, iar într-o singură lună făcea plăți către frații Tate de aproape 18.000 de euro pentru punctul de lucru din Dobroești.

Dacă aparatele ar înghiți constant bani ca în perioada respectivă, s-ar aduna anual peste 4 milioane de euro", arată investigația Rise Project.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#grupare interlopa, #interlopi dms, #fratii doroftei, #crima organizata Romania, #bani pacanele , #clan interlopi