Site-ul Grupului Wagner, spart de „armata IT” a Ucrainei. Kievul, mesaj pentru mercenarii pro-ruși: „Avem datele voastre!”

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 12:48
3964 citiri
Site-ul Grupului Wagner, spart de „armata IT” a Ucrainei. Kievul, mesaj pentru mercenarii pro-ruși: „Avem datele voastre!”
Ministerul ucrainean al Digitalizării anunță că a intrat în posesia datelor Grupului Wagner

Site-ul grupului de mercenari pro-ruși Wagner, considerat responsabil pentru atrocitățile comise în Ucraina împotriva civililor, a fost spart de armata ucraineană, a anunțat Mihailo Fedorov, ministrul Digitalizării. Forțele ucrainene ar fi intrat, astfel, în posesia unor informații importante cu privire la identitatea mercenarilor.

„Situl web al grupului lui Wagner, care adună prizonieri ruși pentru războiul din Ucraina, a fost spart de armata IT! Avem toate datele personale ale mercenarilor! Fiecare călău, ucigaș și violator va fi aspru pedepsit. Răzbunarea este inevitabilă!”, a scris pe Telegram Mihailo Fedorov, șeful Ministerului Transformării Digitale a Ucrainei.

Mesajul este însoțit de o captură de ecran cu mesajul:

„Armata IT a Ucrainei este în legătură. Avem toate datele personale ale site-ului dvs. Bun venit în Ucraina! Vă așteptăm”.

Captura de ecran înfățișează un colaj de fotografii cu un conținut violent, care ar putea avea menirea de a arăta celor din Grupul Wagner că site-ul lor a fost într-adevăr spart.

La ora transmiterii acestei știri, site-ul grupării de mercenari, https://vk.link/wagner2022org, pare a fi funcțional.

Acest site este o platformă pe care cei care doresc să se alăture grupului de mercenari o pot face completând un formular de înscriere.

Cine sunt temuții mercenari ai Grupului Wagner

Grupul Wagner, o companie militară privată rusă, încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnați pentru a participa la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulţi dintre ei refuză să se alăture, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters.

„Informaţiile noastre indică faptul că Wagner a suferit pierderi mari în Ucraina, în special şi fără surpriză în rândul luptătorilor tineri şi fără experienţă", a declarat oficialul american reporterilor, vorbind sub protecţia anonimatului.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Grupului Wagner, acuzându-l de operaţiuni clandestine în numele Kremlinului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că grupul nu reprezintă statul rus, dar că contractorii militari privaţi au dreptul să lucreze oriunde în lume, atâta timp cât nu încalcă legislaţia rusă.

Oficialul american a indicat videoclipuri recente de pe reţelele de socializare, care păreau să îl arate pe Evgheni Prigozhin, cu care Departamentul Trezoreriei SUA şi Uniunea Europeană au afirmat că Grupul Wagner are legături, încercând să recruteze prizonieri. Videoclipul pare să-l arate pe Prigozhin încercând să recruteze prizonieri ruşi, precum şi tadjici, belaruşi şi armeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina dezvoltă un super-submarin electric ce poate deveni coșmarul marinei ruse. „Un concept cu totul nou”
Ucraina dezvoltă un super-submarin electric ce poate deveni coșmarul marinei ruse. „Un concept cu totul nou”
Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu succes pentru o posibilă...
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Războiul lui Putin continuă cu cinism, iar armata rusă lovește infrastructura energetică critică de la Kiev și Harkov, cu scopul de a lăsa orașele în beznă. Însă acum Ucraina a...
#grupul wagner, #razboi Ucraina, #mercenari, #identitate, #site , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza attila
attila
rank 5
Alina tocmai ne-a furnizat