Guvernul și Administrația Prezidențială nu mai folosesc cuvântul „pandemie”. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vorbesc despre „epidemie”

Vineri, 04 Martie 2022, ora 07:41
6044 citiri
Guvernul și Administrația Prezidențială nu mai folosesc cuvântul „pandemie”. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vorbesc despre „epidemie”
Premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis FOTO Guvernul României

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru vineri, o şedinţă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus. În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de ”epidemie”. Sunt aşteptate primele măsuri de relaxare a restricţiilor anti-COVID, odată ce numărul infectărilor a scăzut.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, dar şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol vor participa, vineri, la o şedinţă în care se va discuta despre pandemia de coronavirus.

În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de ”epidemie”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat pandemie de coronavirus in 11 martie 2020, nu a anunţat până acum renunţarea la nivelul de alertă.

În urma şedinţei de la Cotroceni, care va începe la ora 14.00, sunt aşteptate primele anunţuri referitoare la relaxarea măsurilor anti-COVID, aşa cum mai mulţi oficiali au anunţat în repetate rânduri, odată cu scăderea numărului de cazuri.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a atins deja parametrul privind 50% din paturile de la terapie intensivă libere, astfel că Ministerul a propus Guvernului României o serie de măsuri de relaxare în perioada imediat următoare.

Printre măsuri se află eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei, de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane iar masca nu mai e obligatorie în aer liber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#guvern, #pandemie, #coronavirus, #epidemie , #stiri Klaus Iohannis