Klaus Iohannis cere menținerea UDMR la guvernare: ”Trebuie să fie parte activă în procesul de modernizare a țării”

28 Aprilie 2023 - Klaus Iohannis cere menținerea UDMR la guvernare: ”Trebuie să fie parte activă în procesul de modernizare a țării”

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj vineri, 28 aprilie, participanţilor la congresul UDMR în care spune că Uniunea trebuie să conştientizeze rolul major pe care îl are în

Guvernare

UDMR, poziție fermă cu privire la ieșirea de la guvernare: ”Partidul nu este semnatar al protocolului”

26 Aprilie 2023 - UDMR, poziție fermă cu privire la ieșirea de la guvernare: ”Partidul nu este semnatar al protocolului”

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a declarat că UDMR nu este semnatar al protocolului privind rotativa premierilor, chestionat dacă partidul ar ieşi de la guvernare, în contextul în care PNL

PSD nu mai este ”ciumă roșie” pentru Rareș Bogdan: ”Important este să colaborăm şi să facem lucruri pentru ţară”

12 Martie 2023 - PSD nu mai este ”ciumă roșie” pentru Rareș Bogdan: ”Important este să colaborăm şi să facem lucruri pentru ţară”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan crede că guvernarea PNL-PSD este ”necesară”. Bogdan a reproşat actualei guvernări că nu vorbeşte suficient despre lucrurile bune pe care le face.

Nou atac frontal al PSD la adresa partenerilor din coaliție: ”Bravo guvernării de dreapta, ați înfrânt România!”

09 Noiembrie 2022 - Nou atac frontal al PSD la adresa partenerilor din coaliție: ”Bravo guvernării de dreapta, ați înfrânt România!”

Social-democrații au lansat miercuri, 9 noiembrie, un nou atac la adresa partenerilor de coaliție.

Kelemen consideră ”corectă” majorarea pensiilor cu 15-16%: ”Sigur că nu mergem la gramaj fin”

08 Noiembrie 2022 - Kelemen consideră ”corectă” majorarea pensiilor cu 15-16%: ”Sigur că nu mergem la gramaj fin”

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi seara că i se pare corect ca pensiile să crească cu 15-16% şi că este o datorie morală faţă de pensionari să se găsească soluţii, fiind

Ciolacu îi amenință pe liberali: ”Să nu mă facă să îmi pară rău că am votat să intrăm la guvernare”

28 Octombrie 2022 - Ciolacu îi amenință pe liberali: ”Să nu mă facă să îmi pară rău că am votat să intrăm la guvernare”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 28 octombrie, la Buzău, că nu regretă intrarea la guvernare alături de PNL, dar că nu poate accepta atacuri nejustificate la adresa

Nimic nou pe “frontul” economiei naționale

12 August 2022 - Nimic nou pe “frontul” economiei naționale

Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună.

Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare

26 Mai 2022 - Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare

PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist, iar

Ciolacu: "Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare"

04 Aprilie 2022 - Ciolacu: "Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 4 aprilie, că speră ca noul scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare.

USR și PNL se întrec deja în rezultate la alegerile din 2024. Cătălin Drulă: ”Vom intra la guvernare din poziţie de prim partid”

17 Februarie 2022 - USR și PNL se întrec deja în rezultate la alegerile din 2024. Cătălin Drulă: ”Vom intra la guvernare din poziţie de prim partid”

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat joi, 17 februarie, că partidul său

Ambiția lui George Simion: vrea ca alegerile din 2024 să aibă loc mai devreme, iar AUR să ajungă la guvernare. „Acum sondajele ne arată la 25%”

11 Februarie 2022 - Ambiția lui George Simion: vrea ca alegerile din 2024 să aibă loc mai devreme, iar AUR să ajungă la guvernare. „Acum sondajele ne arată la 25%”

Co-preşedintele AUR George Simion a declarat că partidul pe care îl conduce a intrat în Parlament cu un procent de 10%, însă sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%.

Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”

28 Ianuarie 2022 - Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, 28 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că probabil intrarea la guvernare a făcut ca PSD să scadă în ultimele

Ohlocrația sau pericolul de a fi conduși de gloată

18 Ianuarie 2022 - Ohlocrația sau pericolul de a fi conduși de gloată

Ca să te ferești de cancer nu trebuie să îl ai și apoi, suferind, eventual vindecându-te, să începi să îți schimbi comportamentul pentru a-l preveni.

Florin Cîțu dă asigurări că „guvernarea merge bine”, dar „mai sunt postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie”

12 Ianuarie 2022 - Florin Cîțu dă asigurări că „guvernarea merge bine”, dar „mai sunt postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că "guvernarea merge bine", iar coaliţia funcţionează aşa cum se aştepta să fie, şi anume ca un compromis. Întrebat cum apreciază viteza cu care se

Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”

02 Decembrie 2021 - Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”

Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi.

Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”

02 Decembrie 2021 - Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu

PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?

26 Noiembrie 2021 - PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?

Noua construcție guvernamentală pare nu doar nepotrivită, ci și bolnavă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, devenit premier și neobișnuit cu lectura, a citit cu greu schița programului de

Prioritățile ”Guvernului Semafor” al Germaniei

25 Noiembrie 2021 - Prioritățile ”Guvernului Semafor” al Germaniei

Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) şi partenerii de coaliţie, Partidul Liber-Democrat (FDP) şi Alianţa '90/Verzi, au prezentat miercuri programul de guvernare pentru următorii patru ani

Orban va merge la ședința conducerii PNL: ”O să le spun că nu este târziu să refacem coaliţia de centru-dreapta”

22 Noiembrie 2021 - Orban va merge la ședința conducerii PNL: ”O să le spun că nu este târziu să refacem coaliţia de centru-dreapta”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban a anunţat că va merge, luni, 22 noiembrie, la şedinţa conducerii PNL, pentru a vota împotriva guvernării cu PSD.

Investițiile lui Ceaușescu în statele africane și datoria externă uriașă a României Socialiste. Avertismentul istoriei pentru actualul guvern

12 Noiembrie 2021 - Investițiile lui Ceaușescu în statele africane și datoria externă uriașă a României Socialiste. Avertismentul istoriei pentru actualul guvern

Cea mai importantă condiție de îndeplinit de către orice guvernare, a oricărei țări, indiferent de natura regimului politic din acea țară, este predictibilitatea.

Florin Cîțu, despre decizia de a guverna alături de PSD: ”Asta este. În acest moment asta este soluţia pentru România”

10 Noiembrie 2021 - Florin Cîțu, despre decizia de a guverna alături de PSD: ”Asta este. În acest moment asta este soluţia pentru România”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, că vineri în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal se va discuta despre declaraţiile şi atacurile fostului preşedinte

Ciolacu explică de ce PSD vrea să intre la guvernare: „E datoria noastră. Nu putem să stăm acasă, să ne uităm la sondajele de opinie”

09 Noiembrie 2021 - Ciolacu explică de ce PSD vrea să intre la guvernare: „E datoria noastră. Nu putem să stăm acasă, să ne uităm la sondajele de opinie”

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a explicat marți, 9 noiembrie, de ce PSD doreşte să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR.

(In)Justiția, curentul antieuropean și alianța PNL-PSD

08 Noiembrie 2021 - (In)Justiția, curentul antieuropean și alianța PNL-PSD

Liberalii au demonstrat deja în scurta lor participare la guvernare că sunt incapabili să genereze conținut politicilor promise, că statul de drept e un moft și că dependența de cumetrii e o

Primar liberal, cere formarea coaliției cu USR: „Șefii PNL ar trebui să nu uite că românii au ieşit în stradă împotriva regimului PSD”

05 Noiembrie 2021 - Primar liberal, cere formarea coaliției cu USR: „Șefii PNL ar trebui să nu uite că românii au ieşit în stradă împotriva regimului PSD”

Primarul PNL al localităţii ieşene Valea Lupului, Liviu Dulgheru, susţine că PNL ar trebui să se alieze cu USR la guvernare, precizând că şefii liberali de la Bucureşti ar trebui să nu

Marcel Ciolacu, despre un guvern PNL-PSD: „În acest moment de răscruce al României nu avem altă soluţie politică. Îmi asum acest proiect!”

05 Noiembrie 2021 - Marcel Ciolacu, despre un guvern PNL-PSD: „În acest moment de răscruce al României nu avem altă soluţie politică. Îmi asum acest proiect!”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la un eveniment al IMM-urilor, la care a fost prezent şi liderul PNL Florin Cîţu, că doreşte să îi asigure pe toţi de buna sa credinţă

Iohannis i-a cerut lui Cîțu ca PNL să guverneze cu PSD. Răspunsul lui Cîțu: ”Chiar cu PSD?” SURSE

02 Noiembrie 2021 - Iohannis i-a cerut lui Cîțu ca PNL să guverneze cu PSD. Răspunsul lui Cîțu: ”Chiar cu PSD?” SURSE

Președintele Klaus Iohannis l-a anunțat luni seara, 1 noiembrie, pe liderul PNL Florin Cîțu că Nicolae Ciucă își va depune mandatul, în condițiile în care nu are o majoritate parlamentară.

Valeriu Nicolae susține că singura opțiune pentru USR este opoziția alături de Orban. „Trebuie să anunțe rapid că încrederea lor în PNL și UDMR este zero”

02 Noiembrie 2021 - Valeriu Nicolae susține că singura opțiune pentru USR este opoziția alături de Orban. „Trebuie să anunțe rapid că încrederea lor în PNL și UDMR este zero”

Fostul secretar de stat în ministerul Muncii din guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae, este de părere că singura opțiune în acest moment pentru USR este renunțarea la speranța unei noi guvernări

Cioloș, despre noi negocieri cu PNL: „Nu o să începem decât în momentul în care e clar că dorește să refacă coaliția cu USR”

02 Noiembrie 2021 - Cioloș, despre noi negocieri cu PNL: „Nu o să începem decât în momentul în care e clar că dorește să refacă coaliția cu USR”

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 2 noiembrie, că va începe negocierile cu liberalii doar atunci când va fi clar că PNL dorește să refacă coaliția cu USR. Acesta a subliniat că

PSD vrea postul de premier și 7 ministere, printre care Sănătatea și Finanțele SURSE

02 Noiembrie 2021 - PSD vrea postul de premier și 7 ministere, printre care Sănătatea și Finanțele SURSE

PSD condus de Marcel Ciolacu va cere atât postul de prim-ministru cât și alte șapte ministere printre care Sănătatea și Finanțele într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL, au

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: „Cred că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD”

02 Noiembrie 2021 - Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: „Cred că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, crede că s-ar impune o intrare la guvernare a PSD pentru continuarea reformelor începute de social-democraţi în guvernarea precedentă.

Top 3 știri din presa centrală

Coaliția de guvernare ia în calcul realizarea rotativei guvernamentale. Când ar putea avea aceasta loc
Coaliţia de guvernare este pregătită să demareze rotaţia premierilor, prin depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, la sfârşitul...

România mai ratează o șansă de aderare la Schengen. Subiectul lipsește „cu desăvârșire” de pe agenda următorului Consiliu JAI
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a transmis că subiectul aderării României la Spațiul Schengen lipsește „cu desăvârșire” de pe agenda...

Explicațiile Președinției cu privire la bijuteriile de 12.000 de euro purtate de Carmen Iohannis: ”Promovează creatorii români”
Administrația Prezidențială susține că ”nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării...
  1. Româncă amendată pentru că a circulat fără bilet, chiar dacă avea abonament: „Nu a arătat motivul pentru care l-a uitat acasă”
  2. Dan Petrescu, declarații despre Hagi: “În cinci zile pierzi o prietenie pe care o ai de-o viață”
  3. Județele care intră în cod roșu de furtună. Rafale de peste 60 km/h şi grindină
  4. Cardurile pentru alimente şi mese calde vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Când vor primi oamenii banii
  5. Fosta știristă de la Pro TV care s-a lăsat de televiziune: ”Bine că m-am prins la timp”. Cu ce se ocupă în prezent
  6. Unul dintre marii actori ai României iese definitiv din scenă: "A venit vremea să trăiesc și pentru mine"
  7. Prezentatoarea de la Pro TV care s-a refugiat în alcool. "Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan"
  8. O mare putere mondială a prins Rusia în capcană. Moscova și-a blocat banii la peste 4.000 de kilometri distanță
  9. Kevin Costner și Morgan Freeman au venit în România. Motivul oficial al prezenței în țara noastră
  10. De ce creșterea salariilor profesorilor poate fi considerată neconstituțională. Dascălii pot cere banii din urmă