Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cu ce se ocupă și cât câștigă soțiile miniștrilor din Guvernul Ciucă. Numărul impresionant al celor care lucrează la stat

Marti, 01 Februarie 2022, ora 22:10
9221 citiri
Cu ce se ocupă și cât câștigă soțiile miniștrilor din Guvernul Ciucă. Numărul impresionant al celor care lucrează la stat
Guvernul Ciucă FOTO Facebook/ Guvernul României

Miniștrii care fac parte din Guvernul Ciucă sunt nevoiți să noteze în declarațiile de avere inclusiv locul de muncă al soțiilor, în cazul celor căsătoriți, dar și veniturile anuale încasate de acestea.

La o simplă analiză a documentelor, se pare că jumătate dintre ele lucrează tot la stat, existând inclusiv cazuri în care sunt angajate la ministerele conduse de soții lor.

Guvernul României este condus de premierul Nicolae Ciucă, iar din cabinetul de miniștri fac parte 20 de bărbați și o femeie.

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă este căsătorit cu Maria Cristina Ciucă. Aceasta nu mai activează în câmpul muncii, dar a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, de unde primește o pensie de serviciu. În anul fiscal 2020, pensia a însumat 59.772 de lei, adică aproximativ 4.981 de lei pe lună.

Sorin Grindeanu - ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Sorin Grindeanu este căsătorit cu Mihaela-Teodora Grindeau. Aceasta este administratorul unei firme, M&M MEGA PLAY SRL, care a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de 83.234 de lei. Aceasta a avut venituri anuale de 8.313 lei, adică aproximativ 692 de lei pe lună.

Kelemen Hunor - viceprim-ministru

Kelemen Hunor este căsătorit cu Eva Czezar. Aceasta lucrează ca ”lider de comunicare” în cadrul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), partid politic condus de soțul ei. Declară venituri anuale de 86.090 de lei, adică aproximativ 7.174 de lei pe lună.

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode este căsătorit cu Karina Bode. Aceasta este educatoare la o grădiniță din Zalău și are venituri anuale de 62.519 lei, adică aproximativ 5.209 lei pe lună.

Bogdan Aurescu - ministrul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu nu menționează numele soției în declarația de avere, dar specifică că aceasta lucrează tot în cadrul ministerului Afacerilor Externe. Pentru activitatea diplomatică, ea încasează anual 81.480 de lei, adică aproximativ 6.790 de lei pe lună. Se adaugă și 15.730 de lei anual din închirierea unui apartament.

Vasile Dîncu - ministrul Apărării Naționale

Vasile Dîncu este căsătorit cu Maria Dîncu. Aceasta este profesoară la un liceu din Cluj-Napoca, de unde încasează anual 64.161 de lei, adică aproximativ 5.346 de lei pe lună.

Florin Marian Spătaru - ministrul Economiei

Soția lui Florin Spătaru este profesoară la un liceu de artă din Galați și declară un venit anual de 50.635 de lei, adică aproximativ 4.219 lei pe lună.

Virgil-Daniel Popescu - ministrul Energiei

Virgil Popescu este căsătorit cu Laura Negulescu. Aceasta încasează anual 38.798 de lei de la SC Vilast Consult SRL, adică aproximativ 3.233 de lei pe lună. Firma a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de 748.232 de lei. Laura Negulescu mai încasează anual 7.000 de lei din închirierea unui apartament și 59.000 de lei sub formă de dividende de la firma menționată anterior.

Barna Tanczos - ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Barna Tanczos este căsătorit cu Szidonia Tanczos. Aceasta lucrează la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc și are un venit anual de 48.064 de lei, adică aproximativ 4.005 lei pe lună.

Attila-Zoltan Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Attila Cseke este căsătorit cu Iuliana Cseke. Aceasta este consilier parlamentar și a declarat un venit anual, în 2020, de 12.427 de lei, adică aproximativ 1.035 de lei pe lună.

Dan Vîlceanu - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Dan Vîlceanu este căsătorit cu Daniela Ileana Vîlceanu. Aceasta este profesoară la un liceu din Târgu Jiu și declară venituri anuale de 63.272 de lei, adică aproximativ 5.272 de lei pe lună.

Marius Budăi - ministrul Muncii și Solidarității Sociale

Marius Budăi este căsătorit cu Veronica Simona Budăi. Aceasta este consilier principal la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Botoșani și declară venituri anuale de 44.098 de lei, adică aproximativ 3.674 de lei pe lună.

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu este căsătorit cu Carmen Laura Cîmpeanu. Aceasta predă la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și notează venituri anuale de 268.508 lei, adică circa 22.375 de lei pe lună. Acestea sunt câștigate din activitatea didactică și de cercetare, dar notează că în sumă sunt incluse și diferențe salariale, fără să specifice eșalonat despre ce sumă este vorba.

Constantin-Daniel Cadariu - ministrul Antreprenoriatului și Turismului

Daniel Cadariu este căsătorit cu Gabriela Adriana Cadariu. Aceasta este administratorul unei firme, SC DANADI PRODCOM SRL, și declară venituri anuale de 21.644 de lei, adică aproximativ 1.803 lei pe lună. Cifra de afaceri a firmei în 2020 a fost de 870.221 de lei.

Gabriela Firea - ministrul Familiei, Tineretului, și Egalității de Șanse

Gabriela Firea este căsătorită cu Florentin Pandele. Acesta este primarul orașului Voluntari și declară venituri anuale de 130.993 de lei, adică aproximativ 10.916 lei pe lună.

Lucian Romașcanu - ministrul Culturii

Lucian Romașcanu este căsătorit cu Gabriela Otilia Romașcanu. Deși în declarația de avere notează că este în concediu pentru creșterea copilului, aceasta este consilier parlamentar.

Carol-Eduard Novak - ministrul Sportului

Eduard Novak este căsătorit cu Laura Novak, care este salariată în cadrul unei firme, SC Medexpert SRL. Aceasta are un venit anual de 37.486 de lei, adică aproximativ 3.123 de lei pe lună.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#guvernul ciuca, #ministri, #sotii ministri, #averi , #stiri politice