Majorări salariale de 10% pentru o categorie de români: "Guvernul atât îşi permite"

Marti, 21 Mai 2024, ora 23:17
3372 citiri
Majorări salariale de 10% pentru o categorie de români: "Guvernul atât îşi permite"
Persoanele cu venituri foarte mici, majorări salariale de 10% FOTO Pixabay

Un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar şi decontări de ochelari, în limita a 500 de lei, a fost pus în transparenţă, a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu.

"A fost pusă în transparenţă (ordonanţa, n.r.) (...) Este o cerinţă europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 de lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici", a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marcel Ciolacu a menţionat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistraţi.

"Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 de lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari", a precizat el.

Ciolacu a mai afirmat că Guvernul nu îşi permite majorări salariale mai mari pentru angajaţii din muzee sau biblioteci.

"În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României - ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe - este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată", a mai adăugat şeful Guvernului.

În ce priveşte reorganizarea ministerelor, premierul Ciolacu a declarat că "foarte multe" astfel de proiecte "sunt în transparenţă" şi că s-au coordonat cu Ministerul Justiţiei, astfel încât "să nu vină în avalanşă".

"Sunt foarte multe în transparenţă. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiţiei, astfel încât să nu vină toate avalanşă, şi atunci şi acea amânare a fost tot în acest temei, şi am avut discuţia cu doamna ministru al Justiţiei, fiindcă trebuie totuşi urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Se cere demisia lui Marcel Ciolacu. Ce l-a înfuriat atât de tare pe oficialul care nu mai crede în premierul României
Se cere demisia lui Marcel Ciolacu. Ce l-a înfuriat atât de tare pe oficialul care nu mai crede în premierul României
Marius Lulea, prim-vicepreşedintele AUR, îi cere demisia lui Marcel Ciolacu. Acesta susține că fraudarea alegerilor a fost majoră, acuzând anularea a jumătate de milion de voturi....
Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
PSD a obţinut 35,56% din voturile pentru funcţiile de primar la alegerile de duminica trecută, fiind urmat de PNL cu 30,27%, AUR - 6,39%, Alianţa Dreapta Unită - 5,49%, UDMR - 4,51%, arată...
#Guvernul Romaniei, #Marcel Ciolacu premier, #majorari salariale, #venituri foarte mici , #salariu
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil