Frunda: Boc nu are dreptate, nu am iesit din criza

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 19:06
1766 citiri
Frunda: Boc nu are dreptate, nu am iesit din criza

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a luat cuvantul sambata in congresul Uniunii, afirmand ca premierul Emil Boc nu are dreptate cand spune ca s-a iesit din criza si a indemnat viitoarea conducere sa analizeze la inceputul verii daca Uniunea iese de la guvernare.

"L-am auzit pe domnul primul ministru cu o cuvantare, cel putin in viziunea mea, invatata de acasa, o cuvantare rigida. Domnul prim-ministru care nu are dreptate cand spune ca am iesit din criza, dupa cum nu a avut dreptate nici acum doi ani cand a spus ca am intrat in criza pentru ca atunci cetateanul avea totusi ceva bani in buzunar. Astazi nu mai are", a sustinut Frunda.

Alegeri in UDMR - Cine va fi succesorul lui Marko Bela? Urmareste minut cu minut

Acesta a amintit de pozitia exprimata la Congres si de presedintele PSD, Victor Ponta, care "a cerut iertare pentru declaratia de a nu intra niciodata in coalitie cu UDMR" facuta la un moment dat de social-democrati.

"Azi ar fi trebuit sa avem un protocol pe care partidele guvernamentale sa-l semneze, dar nu am avut acest protocol, si nu din greseala UDMR. Eu stiu ca aceasta lege a educatiei, de care am avut nevoie, va depinde in implementarea sa de persoana partenerului nostru la coalitia guvernamentala, daca legea statutului minoritatilor, daca legea reprezentantei proportionale, va depinde de partenerul nostru de coalitie, atunci mie nu-mi vine sa cred ca vom putea construi impreuna cu PD-L, care nu prea va ajunge peste 20%", a mai sustinut senatorul UDMR.

El a afirmat ca in mod permanent UDMR se va afla intre PCM si Partidul popular maghiar, formatiuni care vor critica. "Trebuie sa avem o imagine clara a viitorului, pentru noi si pentru oameni, trebuie sa avem un viitor, un parteneriat, care sa ne asigure ca lucrurile pe care le-am dobandit pana acum sa le putem duce mai departe, sa putem beneficia de ele si in viitor (...) Cand presedintii partidelor spun ca vor respecta principiile democratice, stiu ca un ministru poate sa neutralizeze o lege printr-o ordonanta si in asemenea conditii consider ca avem nevoie de termene foarte bine stabilite", a mai sustinut Frunda.

Udemeristul a indemnat viitoarea conducerii a Uniunii sa mai astepte cel tarziu pana la inceputul verii pentru a analiza daca UDMR va mai putea continua parteneriatul cu PD-L.

"Daca nu reusim sa avem rezultate pana la inceputul verii, daca nu reusim sa invigoram economia, atunci ar trebuie sa evaluam situatia si sa decidem asupra directiei de viitor(...) Rog urmatoarea conducere sa incerce sa se gandeasca la directia noastra in viitor, la felul in care vom castiga alegerile locale si vom intra in Parlament pe propriile picioare", a fost pozitia lui Frunda.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: rNews