Frunda, despre legea ANI: Este un mijloc de santaj politic

Marti, 24 August 2010, ora 11:17
2800 citiri
Frunda, despre legea ANI: Este un mijloc de santaj politic

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat marti ca legea ANI este un mijloc prin care functionarii publici vor putea fi santajati politic si manipulati, iar el, atat timp cat va fi presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, va apara cetateanul roman impotriva abuzurilor statului.

"Nu-i apar pe cei 471 de parlamentari, ci un milion patru sute de functionari publici. Nu eu singur am hotarat aceasta lege, ci 115 senatori au fost de acord cu mine. Eu nu am nimic de ascuns si anunt public ca imi voi face publica declaratia de avere pe site, indiferent daca va fi sau nu adoptata legea ANI. Si mai mult chiar, eu nu reprezint niciun grup de interese sau alt grup", a declarat udemeristul la Antena 3, din studioul de la Targu Mures.

Cat despre declaratia data de Traian Basescu ca ar fi actionat, in cazul legii ANI, impotriva intereselor Romaniei, senatorul UDMR a spus ca presedintele nu are baza morala sau politica sa atace un parlamentar al Romaniei.

"Este de o moralitate minima ca sa respecti parerea celuilalt, chiar daca nu esti de acord cu ea. Mai urma doar sa fiu executat in Piata Constitutiei. Declaratia lui Traian Basescu a fost o incercare de executie publica", a mai spus acesta.

Frunda nu vine la plenul pentru legea ANI, in semn de protest

Gyorgy Frunda mai sustine ca, daca legea va fi adoptata, statul roman va pierde la CCR si la Strasbourg, iar aceasta "democratie de vitrina de a sta in genunchi in fata unei decizii a CE, stiind ca legea este neconstitutionala, este o ipocrizie politica pe care o respinge".

"Ne-am batut singuri cuie in talpa, deoarece nu ne-a cerut nimeni ca sa fie infiintata ANI. Cetateanul roman trebuie sa stie: nu e lipsa de institutii, avem zeci de institutii care sunt abilitate sa verifice averile. In mod normal si constitutional ar trebui respinsa legea, deoarece este neconstitutionala pe procedura. Primul om care va fi cercetat la avere se va indrepta la CCR si suta la suta comisia de cercetare a averilor va fi declarata neconstitutionala", a mai precizat udemeristul.

Gyorgy Frunda a mai spus ca in acest moment Guvernul are obligatia ca intr-un interval scurt de timp sa vina cu un cod al integritatii morale, care sa aduca la un numitor comun cele patru legi care au niste articole care se bat cap in cap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gyorgy Frunda legea ANI, #instrument manipulare politica , #stiri Gyorgy Frunda