Frunda, despre rediscutarea MCV: Comisia nu va accepta. Nu e cazul sa se faca presiuni

Luni, 04 Februarie 2013, ora 13:21
2375 citiri
Frunda, despre rediscutarea MCV: Comisia nu va accepta. Nu e cazul sa se faca presiuni

Consilierul pe probleme juridice al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a declarat ca USL nu ar trebui sa ceara rediscutarea raportului pe justitie din cadrul MCV, intrucat nu are rost sa se faca presiuni, Comisia urmand sa-si repare erorile aparute.

"Nu cred ca se poate face o rediscutare a acestui raport, el reprezinta o evaluare a perioadei dintre cele 2 rapoarte. Unele lucruri trebuie indreptate, sunt gresite, cum a fost cu numarul ministrilor acuzati de coruptie, dar vor fi corectate in raportul din vara. Nu cred ca e cazul sa se faca presiuni, in raportul viitor se vor trece observatiile Guvernului. Comisia e deschisa sa repare greselile, nu trebuie sa existe presiuni", a spus Frunda pentru Ziare.com.

El a explicat si ca cei din Comisia Europeana "sunt destul de punctuali, nu vor accepta procedura, pentru ca s-ar crea un precedent".

Desi admite ca raportul poate fi dezbatut in Parlamentul European, Frunda spune ca cerintele de revizuire a sa inseamna "sa facem din tantar armasar".

Suntem pe drumul cel bun

Fostul senator UDMR crede ca Romania e pe drumul cel bun in privinta justitiei si ca actuala Putere va rezolva problemele aparute, astfel incat in raportul din vara se vor constata progrese.

"Se merge pe drumul bun, suntem in linie cu Codurile, o serie de probleme se vor rezolva. Daca se vor numi transparent procurorii va fi un pas inainte, dar trebuie sa se faca dupa lege, nu poti cere, cum vrea presedintele, sa se faca aranjamente cu CSM, cu Opozitia", a mai declarat Frunda.

USL declanseaza ofensiva la Bruxelles: Vom cere redactarea unui nou raport pe justitie

Ziare.com a dezvaluit, in exclusivitate, faptul ca europarlamentarii USL isi doresc redactarea unui nou raport pe justitie.

Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru anunta ca USL va initia demersuri in Parlamentul European (PE) pentru a fi adoptata o rezolutie prin care sa oblige Comisia Europeana (CE) sa redacteze un nou raport pe justitie pentru Romania, "corect si echilibrat".

"Vom solicita Comisiei sa redacteze un raport corect, echilibrat, bazat pe fapte si nu pe alegatii. Si cu atat mai mult, un raport care sa analizeze evolutiile din Romania prin dialogul cu toti actorii implicati, nu doar cu cineva care se duce la Bruxelles si isi spune o opinie care fatalmente este partizana.

Faptul ca din acest raport lipsesc pozitii oficiale ale Guvernului Romaniei este de-a dreptul inacceptabil. Guvernul Romaniei nu are cum sa lipseasca, sa nu existe in continutul acestui raport, pentru ca el este cel chemat, impreuna cu Parlamentul si alte institutii, sa remedieze unele dintre eventualele probleme care nu functioneaza bine. Din pacate nu e cazul aici, pentru ca sunt capitole bazate mai degraba pe alegatii", a anuntat europarlamentarul PSD.

Basescu, despre ofensiva USL de la Bruxelles: O copilarie

Presedintele Traian Basescu a reactionat, considerand ca cererea de redactarea a unui nou raport e "o copilarie".

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...