Gyorgy Frunda: Am actionat in interesul Romaniei in cazul ANI

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 11:39
1775 citiri
Gyorgy Frunda: Am actionat in interesul Romaniei in cazul ANI

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat vineri ca in cazul votului legii ANI a avut o pozitie in interesul Romaniei, pentru ca obligatia lui e sa respecte Constitutia si legile tarii, iar atacul la care a fost supus, inclusiv de presedintele Traian Basescu, este de fapt o intimidare.

"Tot ce am pledat a fost in conformitate cu Constitutia, a fost in conformitate cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului, nu a scos nici o institutie, nici o putere, pe care ar fi avut-o ANI pana atunci. Am pledat hotarat si ferm impotriva comisiilor de cercetare a averilor care ar fi trebuit sa fie introduse la nivelul Curtilor de Apel.

Acest lucru nu a existat niciodata in legea ANI, acest lucru nu l-a cerut nici macar Guvernul Romaniei, ci a fost introdus pe usa din dos de catre niste deputati independenti. Propunerea mea este constitutionala, euro-conforma, nu slabeste puterea ANI, pentru ca asemenea putere nu a avut ANI, nu pune Romania intr-o situatie dificila in fata Comisiei Europene", a declarat senatorul Uniunii la radio RFI.

Gyorgy Frunda sustine ca nu doar el a votat legea, ci 115 senatorii, si s-a aratat revoltat de faptul ca a fost atacat, dar nimeni nu l-a sunat sa-i ceara o parere.

"Mi se pare absolut inacceptabil, iar aceste organizatii civile care m-au atacat nici una nu a avut minimalul bun simt sa ma sune la telefon, sa discute cu mine, nici una nu a avut curajul sa ia parte la o dezbatere publica. De ce sunt atacat eu si nu institutia Senatului? Ce stat de drept e cand poti ataca un senator, pentru punctele de vedere politice pe care si le exprima in plenul Senatului? Este in pericol statul de drept.

Se incearca intimidarea senatorilor, nu este vorba de nici un interes al meu. Pur si simplu se incearca infiintarea unor instrumente sau institutii, care sa poata fi folosite pentru intimidarea celor care aduc legi", a mai declarat acesta.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara la TVR ca senatorul Gyorgy Frunda a avut in cazul modificarilor la Legea ANI din comisia pe care o conduce o pozitie impotriva intereselor Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Gyorgy Frunda legea ANI, #vot ANI interes Romania , #stiri Gyorgy Frunda