Gyorgy Frunda: Emil Boc este un premier rigid

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 18:46
829 citiri
Gyorgy Frunda: Emil Boc este un premier rigid

Emil Boc este un premier rigid si nu poate iesi din anumite tipare, este de parere senatorul UDMR, Gyorgy Frunda.

"Cred ca domnul prim-ministru este mai mult rigid decat sovaielnic. Cred ca nu poate iesi din anumite tipare. Ii este frica de faptul ca nu vom atinge nivelurile fixate in comun cu Banca Mondiala si Fondul Monetar International si de aceasta nu intra intr-un domeniu pe care nu-l stapaneste in suficienta masura, ma gandesc la masurile fiscale.

Dar nu e rolul primului-ministru sa stie exact fiscalitate multa, e obligatia lui sa aiba o echipa de experti, care sa-i propuna mai multe variante, din care sa se ia o decizie politica adecvata", a declarat Gyorgy Frunda, la RFI.

In privinta motiunii de cenzura ce urmeaza sa fie depusa de reprezentantii Opozitiei, Frunda afirma ca exista si parlamentari ai Puterii care ar putea sa o voteze, in cazul in care textul acesteia s-ar concentra pe probleme sociale, cum ar fi salariile sau pensiile.

"Daca motiunea de cenzura se introduce pe o tema sociala, cum ar fi pensia, reducerea salariilor, marirea fiscalitatii, atunci eu cred ca ar exista senatori si deputati din actualul arc guvernamental, care ar vota motiunea de cenzura. Daca insa motiunea de cenzura ar fi introdusa pe alta tema, nesociala, care nu atrage dupa sine castigarea de voturi, cred ca motiunea de cenzura nu are sanse", afirma senatorul UDMR.

"Nu pot exclude insa faptul ca daca motiunea de cenzura ar fi pe pensii, ar exista parlamentari UDMR, nu multi, care ar vota aceasta motiune. Deduc acest lucru din declaratiile lor, din manifestarile lor in grupul parlamentar, in dezbaterile din Parlament sau din interventiile lor din mass-media", a mai spus senatorul UDMR.

Declaratia lui Frunda contrazice, intr-un fel, afirmatia liderului UDMR, Marko Bela, care a declarat, recent, ca nu se pune problema ca Uniunea sa sustina o motiune de cenzura impotriva Guvernului.

Marko Bela: Nu sprijinim o motiune de cenzura, daca nu este initiata de noi

"Daca noi vom considera ca aceasta coalitie nu mai este viabila sau ca Guvernul nu trebuie sa mearga mai departe atunci vom spune acest lucru in mod deschis, si nu prin votul dat unei motiuni de cenzura depusa de altii. Nu putem sprijini o motiune de cenzura care nu a fost initiata de noi", a precizat Marko Bela, dupa ce Crin Antonescu a spus ca exista parlamentari ai Puterii care ar vota motiunea de cenzura.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com