Consilier al lui Ponta: Sunt impotriva arestarilor pe banda rulanta facute de DNA

Joi, 26 Martie 2015, ora 17:28
3724 citiri
Consilier al lui Ponta: Sunt impotriva arestarilor pe banda rulanta facute de DNA
Foto: Arhiva / site UDMR

Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta si fost senator UDMR, nu este de acord cu arestarile "pe banda rulanta" facute de DNA in dosarul ANRP, in care joi s-a cerut si arestarea colegului sau de partid Marko Attila.

Joi, DNA a solicitat pentru a doua oara Camerei Deputatilor sa incuviinteze retinerea deputatului Marko Attila, de data aceasta in dosarul ANRP in care au fost arestati preventiv Alina Bica si Horia Georgescu, fost presedinte ANI, iar joi a fost retinut deputatul PNL Theodor Nicolescu.

DNA cere din nou retinerea deputatului fugar Marko Attila

In luna decembrie, Camera Deputatilor a aprobat prima solicitare de arestare preventiva a lui Marko Attila, intr-un alt dosar, insa deputatul UDMR parasise deja teritoriul Romaniei.

Intr-o interventie telefonica la postul Digi24, Gyorgy Frunda s-a aratat mirat de faptul ca procurorul de caz nu a continuat demersurile in primul dosar.

"DNA n-a facut pasul urmator: n-a cerut arestarea sa. Potrivit legilor, cand un cetatean roman pleaca din tara, parchetul poate cere arestarea lui (...) Daca exista motive reale si probe suficiente, DNA poate cere arestarea domnului Marko Attila la instantele din Ungaria (...) Un judecator independent din tara respectiva poate solicita probele care stau la baza cererii, asculta persoana, ii da dreptul de a-si prezenta probele si da o hotarare (...)

Atat timp cat DNA nu si-a valorifcat dreptul de a-l aresta, nu stiu de ce se cere o noua arestare", a comentat Gyorgy Frunda.

De profesie avocat, acesta a tinut sa isi spuna si punctul de vedere cu privire la dosarul ANRP in care se cere arestarea lui Marko Attila si in care au fost arestati preventiv, printre altii, Alina Bica, Horia Georgescu, si a fost retinut Theodor Nicolescu.

"Juridic vorbind, daca intr-o comisie sunt 7 persoane din care una aranjeaza o restituire ilegala, face un aranjament cu un expert si acorda o despagubire, nu inseamna ca ceilalti membri ai comisiei sunt partasi sau complici la infractiune.

Nu sunt de acord cu stampila colectiva. Nu stiu daca doamna Bica, domnul Georgescu, au savarsit infractiuni sau nu, parchetul sa dovedeasca, dar sunt impotriva acestor arestari pe banda rulanta", a declarat Gyorgy Frunda.

Consilierul premierului a mai declarat ca legea prevede 4 situatii in care cineva poate fi arestat preventiv: daca reprezinta un pericol public, daca distruge probe, daca incearca sa fuga sau daca incearca sa se sinucida.

"In rest, principiul general e de judecare a suspectului in stare de libertate", a subliniat acesta.

Intrebat cum isi explica faptul ca in majoritatea cazurilor, judecatorii aproba solicitarile DNA de arestare preventiva, Gyorgy Frunda nu a putut da un raspuns.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gyorgy Frunda arestare Marko Attila, #Frunda arestari DNA banda rulanta , #UDMR
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Dar împotriva jafului turbat pe bandă rulantă, nu eşti îngeraşule?
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5