Frunda: Comasarea alegerilor ar fi o pierdere democratica!

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 11:01

   

Frunda: Comasarea alegerilor ar fi o pierdere democratica!
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 ar pune alegatorul "intr-o situatie foarte dificila", sustine senatorul UDMR, Gyorgy Frunda.

El a declarat la RFI ca are "serioase retineri" in privinta comasarii alegerilor si precizeaza ca "pierderea ar fi mult mai mare decat castigul". Trebuie "sa ne gandim de doua ori inainte de a lua o decizie", mai afirma el.

"Am serioase retineri cu ideea comasarii. In primul rand, de principii ale democratiei. Alegerile parlamentare si cele locale sunt doua alegeri distincte, cu scopuri si finalizari distincte. De aceea, nicaieri in Europa, alegerile nu se tin simultan, comasat, pentru ca alegatorul are dreptul sa fie informat separat si sa decida separat in ceea ce priveste alegerile locale, unde discutam despre buni gospodari, primari, consilieri, care trebuie sa conduca o comunitate locala, un judet si separat despre alegerile parlamentare, unde vorbim de probleme de ideologie generala, de viitor al tarii pe urmatorii patru ani, de formarea unui nou Guvern, de orientarea unei tari spre o anumita economie, spre o anumita fiscalitate, spre o anumita politica sociala, de invatamant, de sanatate si asa mai departe", a spus Frunda.

Citeste mai multe despre Frunda: Comasarea alegerilor ar fi o pierdere democratica! pe RFI.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
D ILIU
rank 4
Pacat ca dl. Frunda a ajuns un fel de dizident in cadrul...
...UDMR! Exista toate sansele ca Uniunea sa nu-i sustina punctele de vedere si sa ne trezim pentru anul viitor cu alegerile comasate, pentru ca asa crede ca e mai bine pentru pd-l cetatzeanul ala care vorbeste in dodii pe la diverse scoli de vara!
FALCON
rank 1
dizident pe dr...
e o cartita abjecta, plantata de kgb si ilici ! daca nu crezi urmareste cata similitudine (si promptitudine)este intre reactiile acestora si cele ale lui gyuri !
tzaranul ion
rank 5
ca bine zici
ungure! dar pacat ca ceilalti ciraci ai tai din udmr vad numai ciolanul sau dosarul cu care sint santajati!
serban virgil
rank 1
ei taci...
daca ungurii sunt santajati cu dosarul si ciolanul, cum zici tu, de actuala putere stii ce le propun uslasii? exact acelasi lucru, doar ca n-au posibiltatea sa o faca, ci doar sa o propuna!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor