Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:33
3452 citiri
Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda considera ca declararea ca incompatibili a 4 membri ai Guvernului Ponta de catre Agentia Nationala de Integritate e o "executie politica" in prima zi a campaniei, dar si ca aceasta institutie nu-si merita numele.

"Nu-i mai ziceti ANI, o jigniti pe fiica mea (pe una dintre fiicele lui Frunda o cheama Anna-n.red). E o autoritate administrativa autonoma, nu face parte din puterea judecatoreasca. Potrivit legii, ANI trebuie sa-i invite. Din cate stiu, Agentia nu i-a invitat, ceea ce vrea sa fie o executie politica, in prima zi a campaniei. Momentul ales e un moment politic", a spus Frunda pentru Ziare.com.

"Dupa parerea mea, parlamentarii nu sunt nici mai buni, nici mai rai decat restul societatii. Trebuie dat un exemplu, dar sa tracasezi oamenii, sa-i hartuiesti, nu sunt de acord", a mai comentat el.

Dupa parerea sa, cei 4 membri ai Guvernului gasiti incompatibili - ministrul Transporturilor - Ovidiu Silaghi, al Dialogului Social - Liviu Pop, al Dezvoltarii Regionale - Eduard Hellvig si secretarul general adjunct al Guvernului - Dan Mihalache, nu trebuie sa-si paraseasca functiile, cu exceptia cazului in care instanta confirma constatarea ANI printr-o decizie definitiva si irevocabila.

"Nu ar trebui sa plece. Avem procedura stabilita in situatia de incompatibilitate, dreptul de a ataca in justitie si abia dupa decizia finala ar trebui, eventual, sa plece. Sustinerea ANI e egala cu sustinerea celor impricinati, din punct de vedere juridic", a comentat Frunda.

Legea ANI trebuie modificata

Gyorgy Frunda a admis ca isi doreste o modificare a legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, intrucat e nevoie de o unificare a legislatiei, dar si de eliminare a comisiei de verificare a averilor.

"Legea Agentiei trebuie studiata, trebuie vazut, exista contradictii in diferite legi care au legatura cu ANI, trebuie unificate. Comisia de verificare a averilor trebuie desfiintata - e vorba de jurisprudenta in afara Justitiei", a mai comentat Frunda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Gyorgy Frunda ANI fiica, #Gyorgy Frunda ministri incompatibili, #Gyorgy Frunda modificare lege ANI , #UDMR