Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:33
3257 citiri
Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda considera ca declararea ca incompatibili a 4 membri ai Guvernului Ponta de catre Agentia Nationala de Integritate e o "executie politica" in prima zi a campaniei, dar si ca aceasta institutie nu-si merita numele.

"Nu-i mai ziceti ANI, o jigniti pe fiica mea (pe una dintre fiicele lui Frunda o cheama Anna-n.red). E o autoritate administrativa autonoma, nu face parte din puterea judecatoreasca. Potrivit legii, ANI trebuie sa-i invite. Din cate stiu, Agentia nu i-a invitat, ceea ce vrea sa fie o executie politica, in prima zi a campaniei. Momentul ales e un moment politic", a spus Frunda pentru Ziare.com.

"Dupa parerea mea, parlamentarii nu sunt nici mai buni, nici mai rai decat restul societatii. Trebuie dat un exemplu, dar sa tracasezi oamenii, sa-i hartuiesti, nu sunt de acord", a mai comentat el.

Dupa parerea sa, cei 4 membri ai Guvernului gasiti incompatibili - ministrul Transporturilor - Ovidiu Silaghi, al Dialogului Social - Liviu Pop, al Dezvoltarii Regionale - Eduard Hellvig si secretarul general adjunct al Guvernului - Dan Mihalache, nu trebuie sa-si paraseasca functiile, cu exceptia cazului in care instanta confirma constatarea ANI printr-o decizie definitiva si irevocabila.

"Nu ar trebui sa plece. Avem procedura stabilita in situatia de incompatibilitate, dreptul de a ataca in justitie si abia dupa decizia finala ar trebui, eventual, sa plece. Sustinerea ANI e egala cu sustinerea celor impricinati, din punct de vedere juridic", a comentat Frunda.

Legea ANI trebuie modificata

Gyorgy Frunda a admis ca isi doreste o modificare a legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, intrucat e nevoie de o unificare a legislatiei, dar si de eliminare a comisiei de verificare a averilor.

"Legea Agentiei trebuie studiata, trebuie vazut, exista contradictii in diferite legi care au legatura cu ANI, trebuie unificate. Comisia de verificare a averilor trebuie desfiintata - e vorba de jurisprudenta in afara Justitiei", a mai comentat Frunda.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com