Frunda: Putem incheia o coalitie cu USL

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 11:34
1940 citiri
Frunda: Putem incheia o coalitie cu USL

UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare, pentru ca nu mai are ce sa astepte dupa ce protocolul Coalitiei a fost incalcat, masurile de relansare a economiei nu au fost adoptate, iar liderii maghiari sunt hartuiti, crede senatorul Gyorgy Frunda.

Intr-un interviu acordat Ziare.com acesta reaminteste ca protocolul semnat cu PDL prevedea adoptarea Legii minoritatilor pana la sfarsitul lunii iunie, precum si adoptarea masurilor de relansare a economiei pe parcursul verii, lucru care nu pare sa se fi intamplat, toate acestea fiind pentru UDMR motive intemeiate de iesire din Coalitie.

"Cream impresia ca nu ne tinem de cuvant si ca putem fi dusi in situatia in care ni se promite si sa nu luptam pentru ceea ce ni se promite", a subliniat senatorul UDMR, adaugand ca din cauza acestor lucruri, UDMR a pierdut foarte multa popularitate in randul comunitatii maghiare.

Gyorgy Frunda: UDMR trebuie sa iasa de la guvernare, nu sa astepte! - Interviu Ziare.com

UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare - Sondaj

Intrebat ce anume ar trebui sa se intample pentru ca UDMR sa ia decizia de trecere in Opozitie, senatorul a replicat: "Eu nu stiu ce trebuie sa se mai intample. Nu se respecta protocolul incheiat, oamenii UDMR sunt hartuiti, uitati-va ce s-a intamplat cu domnul ministru Borbely, care a fost acuzat nevinovat fiind si nu se intampla nimic, numele multor lideri maghiari sunt terfelite, al lui Lakatos Peter de catre ANI, ale altora si vor veni si altii, si noi nu ne aparam oamenii, stam in declaratii si discutam cu coalitia de guvernare".

Senatorul considera ca nu ultimatumul dat de USL trebuie sa ii atraga pe maghiari de cealalta parte a baricadei, ci posibilele obiective comune.

"Prin natura ei, UDMR este obligata sa poarte discutii cu toate partidele politice parlamentare romanesti care au principii democratice, pentru ca noi trebuie sa ne intelegem cu partidele romanesti pe drepturile comunitatii maghiare, pe drepturile minoritatilor nationale, pe reprezentarea proportionala, si asta putem sa o facem numai daca discutam cu toate partidele politice si ajungem la un consens cat mai larg ca aceste drepturi sa fie respectate.

De aceea, eu spun in continuare ca UDMR trebuie sa iasa de la guvernare, indiferent de propunerea facuta de catre USL, iar daca optiunile noastre pentru viitorul tarii, pentru reconstructia economica, pentru iesirea din criza, pe problemele sociale se intalnesc, atunci da, putem incheia o coalitie cu USL", a declarat Frunda.

Senatorul mai dezvaluie ca nu sunt putine vocile foarte ferme din UDMR care ii impartasesc opiniile.

"Sunt cateva voci foarte ferme care sunt pe aceeasi lungime de unda cu principiile mele. Eu cred ca sunt multi oameni politici importanti ai UDMR care gandesc la fel ca mine, unii o spun, altii n-o spun.

Eu sunt convins ca si pe presedintele UDMR, pe vicepresedintele politic, alti conducatori ai UMDR, asa cum au si declarat la Consiliul Reprezentantilor, ii framanta aceasta problema, si-au pus aceasta problema nu o data, dar decizia de iesire din Coalitie a fost amanata", a mai spus senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...