Ziare.com

Frunda: Sansele unei aderari partiale la Schengen in 2012 sunt foarte mici, sub 50%

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 11:34

   

Frunda: Sansele unei aderari partiale la Schengen in 2012 sunt foarte mici, sub 50%
Romania are sanse "foarte mici" sa mai obtina o aderare partiala la Schengen in acest an, considera senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

"Mici, foarte mici! Sub 50%", a precizat acesta la RFI Romania.

Gyorgy Frunda aminteste ca "exista o decizie a Comisiei Europene, potrivit careia Romania si Bulgaria intra la pachet (in Spatiul Schengen-n.r.). Deci pe mine nu ma nelinistesc declaratiile facute de domnul Barroso la Sofia, pentru ca-i normal sa vorbeasca la Sofia de Bulgaria si la Bucuresti de Romania. La Bucuresti, dansul si-a aratat retinerile, dar nu a exclus ca Romania sa intre in doua trepte in Spatiul Schengen, deci nu cred ca va exista un tratament diferentiat pentru Bulgaria decat pentru Romania".

In ceea ce o priveste pe Viviane Reding, "ea nu poate fi numita in nici un caz, nu poate fi acuzata de o prietenie sau cel putin de impartialitate fata de actualul Guvern al Romaniei. Exista o critica uneori prea dura, prea directa din partea domniei sale la adresa actualului Guvern, ceea ce nu este prea diplomatic si nu este uzual la nivelul UE, dar cred ca aceasta problema se poate rezolva printr-o comunicare buna, printr-o politica externa buna si prin explicarea situatiei din Romania la Bruxelles", spune Gyorgy Frunda.

Premierul Victor Ponta a spus duminica seara, la Realitatea TV, ca Viviane Reding face declaratii "de week-end", "dupa ureche" si despre lucruri pe care "nu le cunoaste".

Comisia Europeana urmareste in continuare foarte atent situatia politica din Romania, dupa "un fel de puci parlamentar", afirma recent Viviane Reding, precizand ca nu ar fi surprinsa daca integrarea Romaniei in Schengen ar fi amanata, conform unui interviu acordat Le Monde.

Citeste mai mult despre Frunda: Sansele unei aderari partiale la Schengen in 2012 sunt foarte mici, sub 50%! pe site-ul RFI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1607 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor