Frunda: UDMR va avea propriul candidat la sefia Senatului

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 14:05
1342 citiri
Frunda: UDMR va avea propriul candidat la sefia Senatului
Foto: TVR Info

Liderul UDMR Gyorgy Frunda a anuntat miercuri ca impreuna cu colegii lui senatori au stabilit ca ar fi bine ca Uniunea sa aiba propriul candidat la sefia Camerei Superioare a Parlamentului, luand in considerare ca PDL detine deja sefia Camerei Deputatilor.

"Nu au existat discutii in Coalitie daca sa fie un singur candidat sau mai multi. Eu cred ca interesul grupului senatorial UDMR este sa aiba propriul sau candidat si sunt de acord ca PDL sa sprijine candidatul Uniunii, ca sa fim o constructie politica echilibrata presedintele Senatului sa fie dat de UDMR, daca PDL are sefia Camerei Deputatilor.

Momentan nu exista o asemenea decizie, eu cred in capacitatea intelectuala a colegilor mei oricare din cei noua colegi ai mei poate fi presedintele Senatului. Noi ( senatorii UDMR - n.red.) ne-am intalnit pe la 09:30 senatorii UDMR si din discutiile avute s-a decantat fara dubiu sa avem propriul nostru candidat. Urmeaza sa discutam in Coalitie decizia grupului senatorilor UDMR", a declarat Frunda la Realitatea Tv.

Gyorgy Frunda este de parere ca noul presedinte al Senatului ar trebui sa fie ales pana la 1 decembrie.

"Pentru presedintia interimara hotaraste Biroul Permanent, dupa care se ia act de cererea de revocare. Aceasta se analizeaza daca intruneste conditiile legale si dupa aia se fixeaza data cand va fi supusa votului plenului. Nu avem un termen limita pana cand presedintele Senatului sa fie ales, dar pentru stabilitate politica si pentru interesul general noul presedinte ar trebui sa fie ales intr-un termen mai scurt, pana la 1 decembrie. Cat despre Mircea Geoana, in politica trebuie sa stii si cand sa te scoli si cand sa te dai un pas in spate si cand e timpul te intorci", a mai spus senatorul UDMR.

Mircea Geoana a fost exclus marti din PSD si miercuri a pierdut si sefia Senatului, urmand sa se stabileasca cine ii va lua locul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gyorgy Frunda UDMR candidat sefia Senatului, #UDMR candidat propriu sefia Senatului , #UDMR