Gyorgy Frunda: Dan Voiculescu trebuie sa apartina trecutului (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 11:33
3248 citiri
Gyorgy Frunda: Dan Voiculescu trebuie sa apartina trecutului (Video)

Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice, afirma ca nu e mandru ca trebuie sa imparta viata politica alaturi de un colaborator al Securitatii, referindu-se la Dan Voiculescu, presedintele de onoare al Partidului Conservator.

"Eu cred ca Dan Voiculescu este intr-adevar o persoana care trebuie sa apartina trecutului si nu sunt mandru ca impart o viata politica alaturi de fosti colaboratori ai Securitatii, care si acum dau dovada de un nationalism similar perioadei Ceausescu, dar mie nu-mi place sa formulez atat de agresiv", a declarat Frunda, in cadrul unui interviu acordat Romania Libera.

Fostul senator UDMR a vorbit si despre sintagma "stat national", pe care UDMR vrea sa o scoata din Constitutie, afirmand ca in Uniunea Europeana doar Romania, Slovacia si Slovenia se mai declara state nationale si ca analizele constitutionale si politice demonstreaza ca aceasta sintagma nu mai este acoperitoare pentru Romania, cata vreme multe dintre deciziile tarii se iau la Bruxelles sau Strasbourg.

"Viata politica din Romania trebuie sa atinga nivelul celei din Franta anilor 1950, cand francezii au sters definitia de stat national din Constitutia lor. (...)Maghiarul de rand ar raspunde ca prin definirea Romaniei ca stat national el nu se considera reprezentat, nu se considera acceptat: ungurul din Romania are alta limba, alta religie, alte traditii si o istorie care uneori e comuna cu istoria romanilor, iar alteori diferita", a afirmat consilierul premierului, care a precizat ca a ramas "membru activ al UDMR" pe perioada in care isi indeplineste functia de la Palatul Victoria.

In ceea ce priveste modificarea legilor DNA si ANI, schimbari invocate de mai multi reprezentanti ai USL, dar si din UDMR, fostul senator prefera sa nu se pronunte, dar tine sa precizeze ca anchetele celor doua institutii nu trebuie facute la televizor ci in mod confidential "si doar rezultatul sa fie public".

Gyorgy Frunda mizeaza pe ideea autonomista ca motor al cresterii nivelului de trai, dar spune ca este "impotriva federalismului".

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com