UDMR ramane in Opozitie, insa participa la dialogul cu USL

Joi, 03 Mai 2012, ora 17:23

   

UDMR ramane in Opozitie, insa participa la dialogul cu USL
UDMR va ramane in Opozitie, insa va accepta invitatia la dialog din partea actualei majoritati parlamentare si va decide la inceputul saptamanii viitoare in privinta votului de validare a Guvernului Ponta in Parlament, a anuntat joi senatorul Gyorgy Frunda.

UDMR "va ramane in opozitie si va participa la dialog. Acest lucru este normal. Cred ca ar fi gresit, inacceptabil ca UDMR sa participe acum la guvernare. Este o perioada tranzitorie si trebuie sa astepte rezultatele alegerilor parlamentare si atunci vom vedea ce vom face. (...) Din cate stiu eu colegii mei din conducerea UDMR-ului discuta la Bucuresti diferite variante si vom lua o decizie luni dimineata", a spus senatorul.

Frunda a aratat ca pozitia UDMR fata de Cabinetul Ponta va depinde de programul de guvernare si va sustine orice initiativa care vizeaza interesul Romaniei in Uniunea Europeana.

"In mod cert tot ce este conventie europeana, interes al Romaniei in Uniunea Europeana vom sustine, daca vor fi interese partinice sau altceva, nu. Eu spun ce am spus si inainte cand era Guvernul Ungureanu: cred ca Guvernul Ponta poate si trebuie sustinut cand sunt lucruri bune, in altele nu", a spus Frunda.

In privinta ministrilor desemnati, senatorul UDMR a precizat ca pe unii ii cunoaste "si sunt foarte ok", iar pe altii nu-i cunoaste si nu poate spune nimic despre ei.

"Titus Corlatean - am lucrat foarte mult cu el si cred ca are pregatirea juridica ca sa fie ministru pe o perioada tranzitorie, Marga este o figura cunoscuta in lumea germana si cred ca poate face bine. Florin Georgescu, am avut dispute cu el cand a mai fost ministru de finante, este un tip foarte riguros, germanic in gandire si cred ca in perioada asta poate face bine", a afirmat Frunda.

Votul de investitura in Parlament a Cabinetului USL propus de premierul desemnat Victor Ponta va avea loc luni 7 mai.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1121 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor