Cum știi dacă hackerii au intrat în calculator sau telefon: Trei semne care îți arată și cum împiedici accesul VIDEO

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 01:19
13896 citiri
Cum știi dacă hackerii au intrat în calculator sau telefon: Trei semne care îți arată și cum împiedici accesul VIDEO
Hackerii pot intra in calculatorul și telefonul tău FOTO: Daily Mail

Amenințările cibernetice au luat amploare în ultimii ani, iar un expert în securitate explică cum poți să știi dacă hackerii au intrat în calculatorul sau telefonul tău, fără să îți dai seama. Printre semnele care indică accesul ilegal în memoria dispozitivului de către o persoană neautorizată sunt clipirea luminii camerei video a laptopului sau a smartphone-ului, precum și descărcarea rapidă a bateriei.

Tove Marks de la firma VPNOverview a explicat că un hacker trebuie doar să implanteze un mic cod rău intenționat pentru a obține acces la camerele calculatorului și telefonului - iar utilizatorii s-ar putea să nu știe niciodată că sunt atacați, potrivit Daily Mail.

Tove Marks a subliniat primele trei semne pe care trebuie să le urmăriți: un hacker care vă contactează, o cameră web sau o lumină care clipește și bateria dispozitivului care se descarcă mai repede decât de obicei.

Aplicația ChatGPT și în română poate fi ucigașul lui Google? Scandal: interzisă de universități și școli din SUA VIDEO

Și datele unor cercetări de piață arată că unul din doi americani nu știe că camera lor web poate fi piratată. Marks oferă, de asemenea, sfaturi despre reducerea riscului de atac, cum ar fi folosirea capacului camerei și actualizarea constantă a sistemului de operare de pe calculator și smartphone.

„Dacă există cel mai mic decalaj în securitatea dispozitivului dvs., un hacker poate pătrunde prin fisurile sistemului și poate extinde acest lucru pentru a obține acces deplin”, a spus Marks.

„Cu atât de multe tipuri de programe malware în prezent, este posibil să nu puteți afla niciodată de unde provine un virus sau un spyware. Criminalitatea cibernetică evoluează constant și trebuie să ții pasul cu cele mai recente evoluții pentru a fi în siguranță”, a spus expertul.

Primul semn de avertizare este ca un hacker să vă contacteze, ceea ce Marks spune că este „cel mai rău scenariu”. Acești oameni răi pretind că au imagini sensibile cu tine și plănuiesc să le lanseze online dacă nu le îndeplinești cerințele, solicitând sume mari de mari.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Un alt semn de avertizare este dacă vedeți lumina de pe cameră clipind. Majoritatea camerelor web au o lumină mică la stânga sau la dreapta care se aprinde atunci când camera web este în uz.

Ultimul detaliu pe care trebuie să-l urmăriți este dacă bateria dispozitivului se consumă mai repede decât de obicei, acest lucru este cauzat de camera care consumă energie, deoarece este pornită în mod constant.

Pentru a împiedica accesul unui hacker în laptopul sau telefonul personal trebuie să aveți tot timpul actualizat sistemul de operare al dispozitivului și în plus să dispuneți de un antivirus bun.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#hackeri, #hackeri Internet, #securitate cibernetica, #hackeri telefoane Android, #hackeri smartphone, #atacuri cibernetice , #stiri it