De la ”șlapangiul” prin Bucegi la ”îmblănitul” de Postăvarul. ”Fashioniști” care surprind prin apariții total nepotrivite pentru munte: ”Am ajuns să merg cu capul plecat”

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 22:18
15333 citiri
De la ”șlapangiul” prin Bucegi la ”îmblănitul” de Postăvarul. ”Fashioniști” care surprind prin apariții total nepotrivite pentru munte: ”Am ajuns să merg cu capul plecat”
Tânărul îmbrăcat în haină de blană, vedetă în Postăvaru FOTO Facebook/Sergiu Olteanu

Dacă în vara anului trecut vedeta incontestabilă a Bucegilor a fost un tânăr încălțat cu șlapi de plajă care s-a încăpățânat să urce astfel echipat până la Sfinx și apoi să coboare la Mălăiești, în sezonul de iarnă pare că blănurile sunt la mare căutare în Postăvaru.

”Șlapangiul” din Bucegi, poreclit astfel chiar de către meteorologul de la stația Meteo care a surprins ciudata apariție pe munte, a fost detronat de un alt tânăr cu o ținută cel puțin nepotrivită pentru zona în care se afla. Bărbatul, care nu pare să aibă mai mult de 25 de ani, purta o haină de blană, lungă din cap până în picioare, pantaloni de trening și adidași.

Pe umăr avea o poșetă care întregea ținuta, iar pe cap o șapcă purtată cu cozorocul la spate. Turistul se afla îmbrăcat astfel în zona pârtiilor din Postăvarul, susține Sergiu Olteanu, meteorologul care s-a specializat în vânătoarea de apariții bizare pe munte.

Fotografia cu ”îmblănitul din Postăvarul” a fost postată pe Facebook și a stârnit o serie de reacții din partea internauților.

”S-a terminat cu liniștea în zona Vârfului Postavaru ...propun schimbarea numelui în vf. Prostăvarul”, a comentat cineva pe pagina de Facebook a meteorologului Sergiu Olteanu unde a și fost postată fotografia cu tânărul respectiv.

Sunt tot mai multe astfel de apariții, spun salvatorii montani din Bușteni și din Brașov. Sunt turiști care coboară din mașină, stau câteva zeci de minute pentru o fotografie la baza pârtiilor și apoi se retrag în hoteluri.

Două domnișoare, îmbrăcate, una cu pantaloni albi de trening, iar cealaltă cu pantaloni tricotați, nu s-au lăsat până ce nu au ajuns astfel echipate până la cabană. Alte două doamne, cu paltoane albe, fulare pe cap și poșeta la subraț, au întregit peisajul din Postăvarul. Este o regulă de aur ca, pe munte, în perioada de iarnă, cu ceață sau viscol, echipamentul să fie orice altă culoare, dar nu alb, tocmai pentru a putea fi ușor de reperat de către schiori.

”Nu aș fi crezut să prind aceste vremuri, în Postăvaru, să-mi fie rușine că port Gore-Tex, să merg cu capul plecat și ochelarii pe ochi”, scrie Sergiu Olteanu, autorul fotografiilor.

Oamenii muntelui atrag atenția în mod insistent că în această perioadă ninge viscolit la munte, iar zăpada depășește în unele locuri un metru. Sunt troiene chiar și de trei, patru metri, astfel că echipamentul special este esențial și chiar vital.

#haina blana, #Postavarul , #stiri vacanta