Maldăre de haine și parfumuri contrafăcute descoperite într-o casă din București. Escrocii vindeau marfa de contrabandă pe Facebook

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 10:23
2905 citiri
Maldăre de haine și parfumuri contrafăcute descoperite într-o casă din București. Escrocii vindeau marfa de contrabandă pe Facebook
Hainele și parfumurile contrafăcute au fost confiscate de poliție FOTO captură video/Poliția Capitalei

Doi bărbați și o femeie din București au fost reținuți pentru 24 de ore fiind suspectați că au înșelat clienții cărora le-au vândut haine și parfumuri contrafăcute. La percheziții, polițiștii au găsit sute de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibil a fi contrafăcute, dar și o importantă sumă de bani.

”La data de 13 decembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

În fapt, în cursul anului 2023, trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, ar fi comercializat, prin intermediul unor conturi create pe rețelele de socializare, produse de îmbrăcăminte și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibil a fi contrafăcute”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Polițiștii au stabilit că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul rețelelor de socializare, prin transmiterea unui mesaj, cât și prin intermediul unei aplicații de mesagerie, iar produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preț de vânzare, potențialul client fiind îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalități.

De asemenea, persoanele care administrau pagina ar fi pus la dispoziție o adresă din Sectorul 5, unde bunurile puteau fi vizualizate și probate de către potențialii clienți, arată sursa citată.

În vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 13 decembrie 2023, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate 690 de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibil a fi contrafăcute, AWB–uri aferente livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, precum și 600 de euro și 40.920 de lei.

Persoanele bănuite au fost depistate și conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Quarterly Report - Editia 4

Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană a anunțat deschiderea unei noi investigații asupra Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, exprimând îngrijorări legate de protecția sănătății psihice și...
Fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Cinci ani şi trei luni de închisoare pentru o fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike, după ce a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră...
#haine contrafacute, #parfumuri contrafacute, #Facebook , #stiri sociale