Jobul de coafeză sau hairstylist, așa cum este cunoscut astăzi, este o meserie ce datează de mii de ani. Aranjarea părului a fost preocuparea principală a oamenilor ca să arate bine, adică să aibă o imagine recognoscibilă și unică.
Meseria a evoluat de-a lungul timpului odată cu cerințele și necesitățile fiecăruia. Astfel, având o istorie destul de veche, meseria de hairstylist a ajuns la nivel de artă, fiind denumită la ora actuală ca meserie vocațională.
Cum ajungi sa lucrezi în domeniu?
Bineînțeles că dorința de a lucra în domeniu trebuie să fie susținută de implicare și învățare. Această meserie se poate practica doar dacă deții un certificat de calificare în domeniu. Acest certificat este eliberat de un centru de formare profesională, în urma absolvirii unor cursuri de coafor.
Astfel, pentru început trebuie sa cauți un centru de formare profesională care sa susțină cursuri de coafor și care, bineînțeles, să fie la standardele cerințelor și nevoilor tale, fie că este vorba de preț, locație sau trainer.
Cursurile de coafor durează în medie între 1-3 luni, în funcție de cadența orelor de curs. În perioada cursurilor, traineri te vor învăța toate secretele acestei meserii. De asemenea, vei beneficia și de tips and tricks din experiența lor profesională. După finalizarea cursurilor se va susține un examen în urma căruia vei obține certificatul de calificare în domeniu, recunoscut atât național cât și internațional.
Imediat cum vei intra în posesia certificatului vei putea să începi să practici meseria neîngrădit. Angajarea va fi, la început, pe un post de junior sau debutant, ceea ce îți va conferi o susținere din partea hairstylistilor seniori.
Pentru a ajunge profesionist în domeniu, sau senior, este nevoie de practică, deoarece meseria de hairstylist implică foarte multă creativitate pe care o vei dobândi în timp din practicarea meseriei.
Dezavantajele meseriei de coafor
În principiu, toate recomandările încep cu avantaje, în cele ce urmează am decis să rupem tiparele standard și să începem cu dezavantaje, din simplu motiv că nu sunt foarte multe și mai ales pentru a înțelege că ele oferă adevărata valoare a acestei meserii. Iată care sunt acestea:
Avantajele meseriei de coafor
Acum, că dezavantajele sunt clare, putem enumera și câteva din avantajele unei astfel de meserii, care sunt evident foarte multe.
În concluzie, meseria de hairstylist este o meserie plăcută, creativă și dinamică și îți poate oferi o cariera de succes. Ca orice meserie, are atât avantajele cât și dezavantajele ei.