Jobul de hairstylist: Avantaje și dezavantaje

Advertorial
Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 16:50
13877 citiri
Jobul de hairstylist: Avantaje și dezavantaje
FOTO: freepik.com

Jobul de coafeză sau hairstylist, așa cum este cunoscut astăzi, este o meserie ce datează de mii de ani. Aranjarea părului a fost preocuparea principală a oamenilor ca să arate bine, adică să aibă o imagine recognoscibilă și unică.

Meseria a evoluat de-a lungul timpului odată cu cerințele și necesitățile fiecăruia. Astfel, având o istorie destul de veche, meseria de hairstylist a ajuns la nivel de artă, fiind denumită la ora actuală ca meserie vocațională.

Cum ajungi sa lucrezi în domeniu?

Bineînțeles că dorința de a lucra în domeniu trebuie să fie susținută de implicare și învățare. Această meserie se poate practica doar dacă deții un certificat de calificare în domeniu. Acest certificat este eliberat de un centru de formare profesională, în urma absolvirii unor cursuri de coafor.

Astfel, pentru început trebuie sa cauți un centru de formare profesională care sa susțină cursuri de coafor și care, bineînțeles, să fie la standardele cerințelor și nevoilor tale, fie că este vorba de preț, locație sau trainer.

Cursurile de coafor durează în medie între 1-3 luni, în funcție de cadența orelor de curs. În perioada cursurilor, traineri te vor învăța toate secretele acestei meserii. De asemenea, vei beneficia și de tips and tricks din experiența lor profesională. După finalizarea cursurilor se va susține un examen în urma căruia vei obține certificatul de calificare în domeniu, recunoscut atât național cât și internațional.

Imediat cum vei intra în posesia certificatului vei putea să începi să practici meseria neîngrădit. Angajarea va fi, la început, pe un post de junior sau debutant, ceea ce îți va conferi o susținere din partea hairstylistilor seniori.

Pentru a ajunge profesionist în domeniu, sau senior, este nevoie de practică, deoarece meseria de hairstylist implică foarte multă creativitate pe care o vei dobândi în timp din practicarea meseriei.

Dezavantajele meseriei de coafor

În principiu, toate recomandările încep cu avantaje, în cele ce urmează am decis să rupem tiparele standard și să începem cu dezavantaje, din simplu motiv că nu sunt foarte multe și mai ales pentru a înțelege că ele oferă adevărata valoare a acestei meserii. Iată care sunt acestea:

  • multă comunicare - această meserie implica foarte multă comunicare. Atât în ceea ce privește consilierea clientului cu privire la procedurile de înfrumusețare potrivite, dar și pe vari subiecte. Clienta vine din 2 motive la salon: unul este să se înfrumusețeze și al doilea să vorbească cu cineva. Astfel hairstylistul devine un confident. Și da, clientul trebuie întotdeauna ascultat și consolat.
  • mișcare continua - meseria de hairstylist implică multă mișcare și puține perioade de stat jos. Nu este o meserie de birou, este o meserie activă și dinamică. Frumusețea acestei mișcări este că, atunci când ești pasionat de ceea ce faci, nu vei simți nevoia sa te așezi.
  • trebuie sa fii sincer cu clientul, dar diplomat - vor fi persoane care vor dori schimbări majore în înfățișarea lor. De aceea, este necesară o consiliere inițială, în care atât tu cât și clientul să înțelegeți ce implică această schimbare. Dacă tu, în calitate de specialistă, consideri că nu este cea mai potrivită alegere, încearcă să-i sugerezi alte modificări persoanei de pe scaun. Va aprecia.

Avantajele meseriei de coafor

Acum, că dezavantajele sunt clare, putem enumera și câteva din avantajele unei astfel de meserii, care sunt evident foarte multe.

  • programul de lucru - programul de desfășurare a activității este, de obicei, concentrat în 15 zile pe lună, deoarece este un program flexibil. Astfel vei avea mult mai mult timp liber pentru tine.
  • activitate independentă - multe persoane își doresc o activitate independentă, pe care acest job ți-o oferă. O poți alege fie ca metodă unică de lucru, fie în combinație cu un job permanent desfășurat în zilele libere.
  • salariu motivant - Salariul din domeniul frumuseții este unul motivant. Fie că este vorba de un salariu fix, fie de un salariu fix împreună cu un comision din numărul de clienți, sumă nu este mică, ajungând chiar să depășească un salariu mediu. În plus, la acestea se poate adăuga partea de remunerare pe care o poți primi din activitatea independentă.
  • un job creativ - fiind un job care implică viziune, creativitate și pasiune vei putea zilnic să îți dezvolți latura artistică prin jobul pe care-l vei practica.

În concluzie, meseria de hairstylist este o meserie plăcută, creativă și dinamică și îți poate oferi o cariera de succes. Ca orice meserie, are atât avantajele cât și dezavantajele ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#hairstayling, #hairstilist, #avantaje, #dezavantaje , #cariera